Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Transhumanța în varianta americană: 2.500 de oi au oprit traficul pe autostradă. Reacția localnicilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă în România este ceva obișnuit să vedem o turmă de oi care traversează o șosea, într-o localitate din statul american Idaho, oamenii s-a strâns ca la circ pe marginea unei autostrăzi pentru a urmări "operațiunea".

Cei prezenți nu au fost deloc puțini. Dar, în timp ce spectatorii s-au amuzat pe seama evenimentului, ciobanul avea alte griji.

Vorbim despre mai bine de 2.500 de oi. Iar mulţimea adunată să le vadă în acţiune, în timp ce traversează o autostradă, este pe măsură. Cei prezenţi parcă ar fi asistat la un eveniment sportiv.

- "A devenit o tradiție în Idaho. Am vrut să văd toate oile care aleargă. E spectaculos. Am mai fost aici de câteva ori."

Oamenii au aflat de spectacolul inedit de pe reţelele de socializare. Unii dintre ei au mai luat parte la aşa. Pentru majoritatea a fost însă pentru prima oară.

Citește și
nava canal suez
Canalul Suez, complet blocat de o navă înţepenită. Ce se întâmplă cu zecile de mii de oi din România

- "Este uimitor. Parcă am fi în Vest, unde la un moment dat au închis o autostradă importantă pentru ca oile să poată traversa drumul. Este incredibil ce se petrece aici."

De câțiva ani, un cioban își mută oile de pe o parte pe cealaltă a dealului. În timpul operațiunii are ajutoare de nădejde.

Dar problemele bărbatului care îngrijeşte animalele nu au dispărut, în ciuda acestui spectacol pus în scenă. Din cauza vremii, iarba nu a crescut suficient în zonă. În plus, din cauza pandemiei, a scăzut preţul mieilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult