Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini tulburătoare în spitalul cuprins de flăcări, în China. Pacienții au ieșit pe geam încercând să se salveze

Your browser doesn't support HTML5 video.

29 de persoane au murit după ce un incendiu a izbucnit într-un spital din Beijing. De teama flăcărilor, unii pacienți nu au mai așteptat sosirea echipelor de intervenție și au sărit pe geam pentru a se salva.

Potrivit unor noi informații, 29 de persoane și-au pierdut viața în una din cele mai grave catastrofe produse în capitala chineză în ultimii 20 de ani.

Bilanţul a fost comunicat de Li Zongrong, adjunct al primarului districtului Fengtai, unde se află spitalul, şi care a prezentat în cursul unei conferinţe de presă "sincerele sale condoleanţe" familiilor victimelor.

„Ne încearcă profunde remuşcări şi ne simţim vinovaţi”, a declarat el jurnaliştilor, cerând totodată „scuze populaţiei din întregul oraş”.

Printre victime figurează 16 femei şi 13 bărbaţi, a precizat acesta.

Citește și
ambulanta china
Cel puțin 21 de persoane au murit într-un incendiu izbucnit într-un spital din Beijing. Alți 71 de pacienți, evacuați | VIDEO

Poliţia municipală a anunţat, la rândul său, arestarea a 12 persoane, între care directorul spitalului şi angajaţi ai unei întreprinderi, însărcinate cu lucrări de renovare în clădire.

Potrivit unei anchete preliminare, citată de televiziunea de stat CCTV, incendiul ar fi fost declanşat de „scântei generate în cursul lucrărilor de renovare internă”.

Aceste scântei „au aprins substanţele volatile din vopseaua inflamabilă de pe şantier”, potrivit anchetei.

În înregistrările video care circulă pe rețelele de socializare se vede cum din clădire iese fum, iar unele persoane se urcă pe ferestre folosind ceea ce par a fi frânghii improvizate din cearșafuri de pat.

Alții s-au refugiat pe unitățile de aer condiționat, aflate în exteriorul clădirii. Peste 70 de oameni au fost evacuați și transferați la alte spitale, iar focul a fost stins după aproximativ o oră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult