Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Totul merge conform planului". Forțele ucrainene avansează în toate direcțiile contraofensivei, spune Ministerul Apărării

Trupele ucrainene avansează în toate direcțiile contraofensivei lor, a declarat ministrul adjunct al apărării al țării, scrie Sky News.

De la începutul mult așteptatului contraatac din această lună, Ucraina a declarat că a eliberat mai multe sate din sud-est. Cu toate acestea, Rusia încă deține zone de teritoriu în est, sud și sud-est.

„Dacă vorbim despre întreaga linie a frontului, atât de est, cât și de sud, am preluat inițiativa strategică și avansăm în toate direcțiile”, a declarat Hanna Maliar pentru televiziunea ucraineană.

Trupele ucrainene se deplasau „încrezătoare” pe flancuri în jurul devastatului Bakhmut, care este controlat de forțele ruse, iar principalele lupte au loc în jurul orașului, a adăugat ea.

În sud, forțele Kievului împinge în principal linia frontului, a spus Hanna Maliar, remarcând că eficacitatea contraofensivei ar trebui evaluată prin „o mulțime de sarcini militare diferite” și nu doar prin progrese.

Citește și
Surovikin
Cad primele capete în Rusia după rebeliunea Wagner. Comandantul forţelor aeriene ale Rusiei ar fi fost arestat

„Totul merge conform planului”, a spus ea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult