Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Times: SUA, Marea Britanie și Australia au început exerciții militare pentru a respinge agresiunea rusă

Personalul militar al Statelor Unite, Marii Britanii și Australiei a început exerciții militare comune, în timpul cărora va fi simulată amenințarea unei invazii rusești a Europei.

Mii de soldați se vor antrena timp de două săptămâni la baza militară americană de aproape 1.600 km pătrați de la Fort Irvine.

Militarii se antrenează pe teren deschis asemănător cu teritoriul stepei ucrainene. Acest lucru este raportat de The Times.

Personalul militar din SUA, Marea Britanie și Australia va pune la punct mai multe opțiuni de contracarare a agresorului. În prima parte a exercițiilor militare va fi simulat conflictul din Oceanul Pacific, iar în cea de-a doua parte va fi simulat un război terestru în Europa.

Este de remarcat faptul că exercițiile comune se desfășoară pe fondul tensiunilor tot mai mari în relațiile cu China și Rusia. De asemenea, se știe că exerciții comune similare sunt planificate pentru anul viitor în Europa.

Citește și
ziua armistitiului
Ziua Armistițiului. 11.11.1918, ora 11.00. Momentul în care tunurile au “tăcut” pe toate fronturile Primului Război Mondial

La fel de important este și faptul că armata americană, britanică și australiană intenționează să țină cont de experiența Forțelor Armate ale Ucrainei în războiul împotriva Rusiei. În special, militarii vor exersa tehnici tactice folosite de trupele ucrainene. Este vorba, în special, despre utilizarea activă a UAV-urilor.

Vă amintim că exercițiile militare ale țărilor grupului Vișegrad numit Puma-22 au avut loc în Polonia. Au implicat forțele armate din Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Marea Britanie și Statele Unite, implicând aproximativ 2.000 de militari și 300 de unități de echipament militar.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult