Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Thom Yorke a părăsit scena după ce a fost huiduit de un protestatar pro-Palestina la un concert din Melbourne. VIDEO

Thom Yorke, solistul trupei Radiohead, a coborât de pe scenă în timpul unui concert solo susţinut miercuri seară la Melbourne, după ce a fost huiduit de un protestatar pro-Palestina.

Imaginile filmate de spectatori au surprins un bărbat din mulţime strigând la Yorke. Deşi a fost dificil să se audă ce spunea, acesta a spus "genocidul israelian din Gaza" şi apoi s-a referit la numărul morţilor, spunând că "jumătate dintre ei erau copii".

Yorke i-a răspuns: "Vino aici şi spune asta. Chiar aici, haide. Urcă naibii pe scenă şi spune ce vrei să spui. Nu sta acolo ca un laş, vino aici şi spune-o. Vrei să strici seara tuturor?".

Spectatorul a strigat apoi: "De câţi copii morţi va fi nevoie pentru ca tu să condamni genocidul din Gaza?".

Citește și
wiz khalifa costinesti
Rapperul Wiz Khalifa a fost trimis în judecată în România pentru deținerea de droguri

Yorke a răspuns: "Bine, fă-o, ne vedem mai târziu atunci" şi a ieşit din scenă.

El a revenit câteva minute mai târziu pentru a interpreta ultimul cântec al serii, "Karma Police", un hit Radiohead din 1997.

Incidentul a avut loc aproape de sfârşitul concertului de la Sidney Myer Music Bowl, al doilea dintre cele două din Melbourne, ca parte a turneului "Everything" al lui Yorke, cu muzică din întreaga sa carieră, inclusiv materiale solo şi cântece ale trupelor Radiohead şi Smile. El urmează să cânte în faţa Operei din Sydney vineri şi sâmbătă.

Yorke a criticat anterior mişcarea pro-Palestina Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) şi a susţinut decizia Radiohead de a concerta în Israel.

Radiohead a cântat la Tel Aviv în 2017, sfidând un apel la boicotarea ţării, condus de BDS, care a inclus critici publice din partea unor personalităţi precum regizorul britanic Ken Loach. Într-o declaraţie pe X la acel moment, răspunzând direct lui Loach, Yorke a spus: "A cânta într-o ţară nu este acelaşi lucru cu a susţine guvernul. Am cântat în Israel timp de peste 20 de ani printr-o succesiune de guverne, unele mai liberale decât altele. Aşa cum am făcut şi în America. Nu-l susţinem pe Netanyahu mai mult decât pe Trump, dar tot cântăm în America".

Radiohead are o istorie lungă cu Israelul, primul lor hit, "Creep", având succes la radioul israelian, iar trupa a cântat în această ţară de-a lungul carierei sale. Dar presiunea asupra trupei şi a membrilor săi de a boicota Israelul a crescut în ultimul an.

În luna mai, muzicianul Jonny Greenwood de la Radiohead şi de la Smile a fost criticat pentru că a susţinut un concert la Tel Aviv alături de artistul israelian Dudu Tassa, mişcarea BDS acuzându-l de "artwashing genocide".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult