Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Temutul Yahya Sinwar, liderul Hamas, a fost ucis în Fâșia Gaza. Anunțul făcut de șeful diplomaţiei israeliene

Şeful diplomaţiei israeliene Israel Katz a confirmat, joi, că liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost ''eliminat'' în timpul unei operaţiuni militare în sudul Fâşiei Gaza, ceea ce constituie o lovitură decisivă dată mişcării islamiste palestiniene.

''Criminalul în masă Yahya Sinwar, responsabil pentru masacrele şi atrocităţile din 7 octombrie 2023, a fost eliminat de soldaţii forţelor israeliene'', a declarat Katz, într-un comunicat.

Inițial, armata israeliană a anunțat, joi, că verifică posibilitatea să-l fi ucis pe Sinwar.

Militant radical, Yahya Sinwar (61 de ani) era considerat creierul atacurilor teroriste din 7 octombrie 2023 din sudul Israelului, în care au fost ucise aproximativ 1.200 de persoane, iar alte 250 au fost răpite, ceea ce a făcut din el cel mai căutat om de Israel de atunci.

Născut într-o tabără de refugiaţi din oraşul Khan Younis din sudul Fâşiei Gaza, Sinwar a fost ales liderul din Gaza al Hamas în 2017, câştigându-şi reputaţia de cel mai mare duşman al Israelului.

Citește și
Yahya Sinwar
Imagini cu liderul Hamas în ascunzătoare. „Cară o geantă plină cu dinamită și este înconjurat de 20 de ostatici” | VIDEO

Pe 6 august - în urma asasinării la Teheran, în 31 iulie, a şefului biroului politic de atunci, Ismail Haniyeh - a fost ales în funcţia supremă în structura organizaţională a grupării islamiste palestiniene.

La scurt timp după atacurile teroriste din 7 octombrie 2023, premierul israelian Benjamin Netanyahu declarase: ''Orice membru al Hamas este un om mort''.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Mike Johnson, a salutat decesul lui Yahya Sinwar drept o ''sursă de speranţă''.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult