Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alexei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, a murit în închisoare. „Cauzele decesului sunt în curs de stabilire”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Alexei Navalnîi, politicianul rus de opoziție și critic al lui Vladimir Putin, a murit într-o colonie penitenciară, potrivit Departamentului Serviciului Federal Penitenciar, citat de presa de stat rusească.

Cauzele decesului lui Alexei Navalnîi (47 de ani) sunt în curs de determinare, anunță Serviciul Federal Penitenciar din regiunea Iamalo-Neneţ, potrivit TASS.

"La 16 februarie 2024, în colonia penitenciară nr. 3, deținutul Navalnîi A.A. nu s-a simțit bine după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința. Lucrătorii medicali din instituție au sosit imediat și a fost chemată o echipă medicală de urgență. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar nu au dat rezultate pozitive. Medicii de urgență au confirmat decesul deținutului. Cauzele decesului sunt în curs de stabilire", se arată într-un mesaj de pe site-ul Serviciului Federal Penitenciar.

Medici ruşi au încercat timp de peste 30 de minute să-l reanime pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, anunţă un spital local, citat de agenţia rusă de presă Interfax.

”Medici care au sosit la faţa locului au continuat manevre de reanimare care erau efectuate deja de medicii închisorii”, anunţă spitalul public din oraşul Labîtnangi, situat în apropierea coloniei penitenciare din Arctica în care era încarcerat Aleksei Navalnîi.

Citește și
aleksei navalnîi
Dintr-o închisoare din Arctica, Navalnîi spune că nu regretă întoarcerea în Rusia în urmă cu trei ani

Activistul anticorupţie era încarcerat într-o colonie penitenciară izolată, în Arctica rusă, în condiţii foarte dificile.

Navalnîi, condamnat la 19 ani de închisoare

El ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare acuzat de ”extremism”.

El a sosit în acest nou centru de detenţie, în Iamalo-Neneţia, la sfârşitul lui decembrie, după un lung transfer în care apropiaţii săi nu au primit nicio veste, provocând îngrijorări în străinătate.

Susţinătorii săi dădeau asigurări atunci că autorităţile ruse căutau să-l izoleze şi mai mult, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din martrie, în care o victorie a lui Vladimir Putin nu ridică nicio îndoială.

La începutul lui ianuarie el anunţa pe reţele de socializare că a fost trimis ”şapte zile la izolare” pentru că nu s-a identificat în mod corect.

Această măsură a fost aplicată imediat după ”ieşirea sa din carantină”, a cărei dată nu a precizat-o,

”Ideea că Putin ar fi satisfăcut de faptul că m-a băgat într-o cabană din Marele Nord şi că nu voi mai fi torturat în izolare era nu doar laşă, ci naivă”, denunţa el.

La începutul lui februarie, el le-a cerut ruşilor să nu voteze cu Vladimir Putin în alegerile prevăzute în perioada 15-17 martie.

El nu a spus atunci numele candidatului pe care-l susţinea, informează News.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult