Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țările care nu au înregistrat niciun caz de Covid-19 până acum

Noul coronavirus s-a extins pe tot globul și a provocat peste 230.000 de decese. Există însă 32 de state și teritorii care nu au raportat niciun caz de infectare până la această dată, scrie Sky News.

Multe dintre acestea sunt mici state insulare din Oceanul Pacific, precum Nauru, Kiribati și Insulele Solomon. Pe lista statelor care nu au declarat niciun bolnav de Covid-19 se mai află Comoros, Lesotho sau Turkmenistan. Multe dintre aceste națiuni sunt printre cele mai puțin populate locuri de pe Terra.

Numărul cazurilor de coronavirus a depășit 3,3 milioane în întreaga lume, iar 215 state și teritorii au cel puțin o persoană bolnavă. De asemenea, în 191 dintre aceste țări există transmitere comunitară a virusului, iar 166 de state au înregistrat decese provocate de Covid-19.

Chiar dacă o țară nu a raportat niciun caz de coronavirus, acest lucru nu înseamnă că nu există nicio persoană bolnavă, precizează jurnaliștii britanici, care dau ca exemplu Coreea de Nord. Deși are granițe cu China, Rusia, Coreea de Sud, state puternic afectate de boală, Phenianul susține că nu a înregistrat niciun caz până acum.

În același timp, cinci țări și teritorii au anunțat că au reușit să elimine coronavirusul și spun că nu mai au nicio persoană bolnavă în acest moment. Acestea sunt Anguilla, Groenlanda, insulele Caraibiene St. Barts și Santa Lucia și Yemen.

Citește și
coronavirus
Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 1 mai. Peste 27.000 de decese în Marea Britanie

Noua zeelandă, care a raportat peste 1.400 de cazuri de la declanșarea pandemiei, a transmis în urmă cu câteva zile că a reușit să oprească transmiterea comunitară a coronavirusului și este la un pas de a elimina SARS-CoV-2 de pe teritoriul său.

Chiar dacă nu au scăpat de virus, mai multe state - printre care Spania, Germania, Ungaria, Cipru și Norvegia - au început să relaxeze restricțiile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult