Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ţara unde 5 miliardari au fost arestaţi într-o singură zi. De ce sunt acuzaţi

Cinci miliardari algerieni au fost arestaţi în cadrul unei anchete anticorupţie, a anunţat luni televiziunea de stat de la Alger, preluată de Reuters. Unii dintre ei sunt apropiaţi ai fostului preşedinte Abdelaziz Bouteflika.

Unul dintre cei arestaţi este Issad Rebrab, considerat cel mai bogat om de afaceri din Algeria, iar ceilalţi patru sunt fraţi din familia Kouninef, a precizat postul de televiziune.

Comandantul armatei algeriene, general-locotenent Gaid Salah, a declarat săptămâna trecută că se aşteaptă la inculparea pentru corupţie a unor membri din elita conducătoare.

O instanţă i-a citat deja pe Ahmed Ouyahia, fost premier, şi pe Mohamed Loukal, fost ministru de finanţe, într-un dosar referitor la deturnarea de fonduri publice, a anunţat sâmbătă televiziunea publică.

După ce s-a aflat la putere 20 de ani, Bouteflika a demisionat în urmă cu două săptămâni, la presiunea armatei şi a manifestaţiilor de protest ale algerienilor care cer schimbarea. Funcţia de şef al statului a fost preluată de preşedintele camerei superioare a parlamentului, Abdelkader Bensalah, ca interimar pe o perioadă de 90 de zile, până la alegerile prezidenţiale din 4 iulie.

Citește și
concerte venezuela
Război al concertelor, în Venezuela. Guaido a apelat la ajutorul unui miliardar britanic

Începând din 22 februarie, în Algeria au avut loc demonstraţii, în general paşnice, care au continuat şi după demisia şefului statului. Protestatarii cer înlăturarea întregii elite care a guvernat ţara după obţinerea independenţei faţă de Franţa, în 1962, şi judecarea celor corupţi. La cea mai recentă manifestaţie, organizată vineri, sute de algerieni au cerut demisia lui Bensalah şi a altor oficiali de rang înalt.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult