Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara în care circulaţia cu trotineta electrică pe trotuar te poate trimite după gratii

Singapore a interzis, începând de luni, utilizarea trotinetelor electrice pe trotuare după o serie de accidente care au declanşat nemulţumirea locuitorilor oraşului-stat faţă de aceste vehicule pe două roţi, relatează AFP.

 

Circulaţia trotinetelor a fost deja interzisă pe drumurile publice din Singapore, iar utilizarea acestora va fi permisă doar pe benzile de biciclete şi pe căile care unesc parcurile.

"Această măsură este necesară pentru a asigura siguranţa pietonilor după un număr tot mai mare de accidente în care au fost implicaţi conducători de trotinete delincvenţi în ciuda sporirii controalelor şi a eforturilor de educare", a indicat într-un comunicat Autoritatea pentru Transport din Singapore.

Ţara din sud-estul Asiei, în fruntea noilor tehnologii, a adoptat rapid aceste mijloace de deplasare, însă o serie de accidente, dar şi incendii declanşate pe staţiile de încărcare şi decesul unui biciclist vârstnic au condus la creşterea numărului de solicitări pentru interzicerea acestora.

Citește și
trotineta, cluj
O tânără care circula cu trotineta electrică, rănită într-o intersecție, în Cluj

Utilizatorii de trotinete electrice vor fi iniţial pedepsiţi prin avertismente în cazul în care sunt surprinşi pe trotuare, însă de la începutul lunii ianuarie riscă o pedeapsă de două luni de închisoare şi o amendă ce poate ajunge la 2.000 de dolari singaporezi (1.200 de euro).

Singapore a impus anterior obligaţia de a înregistra aceste vehicule şi a prevăzut limite maxime de viteză.

În Franţa, în faţa unei explozii a numărului de trotinete electrice, viteza maximă de deplasare a fost limitată la 25 km/h, iar circulaţia pe trotuare a fost interzisă. Conducătorii acestor mijloace de deplasare pot folosi benzile pentru biciclete sau drumuri publice unde viteza maximă permisă este de 50 km/h sau mai puţin, notează AFP.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult