Țara în care circulaţia cu trotineta electrică pe trotuar te poate trimite după gratii

Ultima actualizare: 04-11-2019 14:53
Țara în care circulaţia cu trotinetele electrice pe trotuar te poate trimite după gratii
iStock

Singapore a interzis, începând de luni, utilizarea trotinetelor electrice pe trotuare după o serie de accidente care au declanşat nemulţumirea locuitorilor oraşului-stat faţă de aceste vehicule pe două roţi, relatează AFP.

 

Circulaţia trotinetelor a fost deja interzisă pe drumurile publice din Singapore, iar utilizarea acestora va fi permisă doar pe benzile de biciclete şi pe căile care unesc parcurile.

"Această măsură este necesară pentru a asigura siguranţa pietonilor după un număr tot mai mare de accidente în care au fost implicaţi conducători de trotinete delincvenţi în ciuda sporirii controalelor şi a eforturilor de educare", a indicat într-un comunicat Autoritatea pentru Transport din Singapore.

Ţara din sud-estul Asiei, în fruntea noilor tehnologii, a adoptat rapid aceste mijloace de deplasare, însă o serie de accidente, dar şi incendii declanşate pe staţiile de încărcare şi decesul unui biciclist vârstnic au condus la creşterea numărului de solicitări pentru interzicerea acestora.

Utilizatorii de trotinete electrice vor fi iniţial pedepsiţi prin avertismente în cazul în care sunt surprinşi pe trotuare, însă de la începutul lunii ianuarie riscă o pedeapsă de două luni de închisoare şi o amendă ce poate ajunge la 2.000 de dolari singaporezi (1.200 de euro).

Singapore a impus anterior obligaţia de a înregistra aceste vehicule şi a prevăzut limite maxime de viteză.

În Franţa, în faţa unei explozii a numărului de trotinete electrice, viteza maximă de deplasare a fost limitată la 25 km/h, iar circulaţia pe trotuare a fost interzisă. Conducătorii acestor mijloace de deplasare pot folosi benzile pentru biciclete sau drumuri publice unde viteza maximă permisă este de 50 km/h sau mai puţin, notează AFP.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO