Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara europeană în care românii sunt cea mai mare minoritate le cere locuitorilor să-și facă rezerve de urgențe pentru 3 zile

Guvernul britanic le cere locuitorilor din Regat să-și facă provizii de apă și alimente pentru minim 3 trei zile, parte a campaniei de educare a populației pentru situații de urgență. Românii reprezintă cea mai mare comunitate de străini din Anglia.  

Lanterne cu dinam, conserve de carne și sticle de apă pentru cel puțin 3 zile sunt doar câteva dintre articolele pe care guvernul îi sfătuiește pe oamenii să și le procure, într-o campanie publică menită să pregătească populația pentru situații de urgență, scrie Sky News.

Anunțul îi privește, desigur, și pe români, în condițiile în care compatrioții noștri reprezintă cea mai mare minoritate din Anglia, cu peste un milion de persoane care au aplicat pentru obținerea permisului de ședere, după Brexit.

Dacă îi socotim însă și pe cei care aveau deja cetățenie britanică sau pe cei cu dublă cetățenie, ar reieși că peste 2 milioane de români trăiesc în Marea Britanie.

Viceprim-ministrul Oliver Dowden a prezentat miercuri un nou site prin care autoritățile îi sfătuiesc pe oameni despre cum să se protejeze de diferite riscuri, inclusiv crize de biosecuritate, inundații, pene de curent sau altă pandemie.

Citește și
Cutremur Targu Jiu
Ce trebuie să conțină kit-ul de supraviețuire în caz de cutremur - sfaturile unui expert ISU

Site-ul „Pregătiți” solicită gospodăriilor să se aprovizioneze cu apă îmbuteliată, cu o cantitate minimă de trei litri de apă potabilă de persoană pe zi, dar spune că 10 litri sunt recomandați pentru niveluri mai confortabile de trai, adică pentru gătit și igienă.

Guvernul britanic vrea să ofere informații practice pentru orice gospodărie

Oamenii ar trebui să depoziteze, de asemenea, alimente neperisabile care „nu au nevoie de gătit”, cum ar fi carnea conservată, legumele și fructele, precum și articole pentru bebeluși și hrana pentru animale de companie, dacă este necesar.

Site-ul guvernamental adaugă că în kit-ul pentru situații de urgență ar trebui să mai fie un deschizător de conserve, precum și baterii, lanterne și radiouri, șervețele umede și o trusă de prim ajutor.

Oliver Dowden spune că măsurile sunt „pentru obținerea de garanții pragmatice, nu pentru stocare”, iar site-ul web este acolo pentru a oferi „informații practice pentru ca gospodăriile să facă acele pregătiri” pentru amenințările enumerate în registrul național de risc al guvernului.

Kit pentru situații de urgență

- Baterii și lanternă - Baterii externe - Radio de tip wind-up - pentru a obține actualizări în timpul unei întreruperi de curent - Baterii de rezervă - pentru lanternă, radio și orice echipament medical - Trusă de prim ajutor - plasturi impermeabile, bandaje, termometru, antiseptic, soluții pentru ochi, pansamente și mănuși sterile, bandă medicală și pensetă - Dezinfectant pentru mâini și șervețele umede - Apă îmbuteliată - minim 2,5-3 litri de apă potabilă de persoană pe zi. 10 litri de persoană pe zi pentru a fi confortabil, pentru gătit și igienă. Este posibil să fie nevoie de mai mult pentru hrana de bebeluși, dispozitive medicale și animale de companie - Alimente neperisabile - conserve de carne, fructe, legume (și un deschizător de conserve), hrană pentru animale de companie - Produse pentru bebeluși - scutece și lapte praf

Doar 15% dintre britanici au acasă un kit de supraviețuire

Viceprim-ministrul a vorbit miercuri la Conferința de Apărare de la Londra, unde a spus că „reziliența începe acasă”, un sondaj realizat de organizatori arătând că doar 15% dintre englezi au un kit de aprovizionare de urgență în case și mai mult de 40% nu au nici măcar provizii de alimente pentru trei zile.

Noul site web face parte din eforturile guvernului de a se asigura că Regatul Unit este mai rezistent la amenințările tot mai mari, de la dezastre naturale și întreruperi de apă până la conflicte.

Anul trecut, autoritățile britanice au introdus un nou sistem de alertă de urgență, prin care telefoanele mobile primesc sunete de alertă puternic dacă există un risc pentru viață în zonă.

Guvernul britanic a spus că recomandările sale de acum nu prevăd o criză imediată, ci sunt menite doar să-i pregătească pe oamenii, astfel încât guvernul și serviciile de urgență să se poată concentra mai întâi pe cei care au cea mai mare nevoie de ajutor în cazul unei situații reale de urgență.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult