Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara din Europa care începe să își extindă teritoriul. Își mărește suprafața cu 3%

Monaco, cea mai bogată țară din lume, se confruntă cu o criză de locuințe. Apartamentele se vând cu sume uriașe, o garsonieră ajungând la 2 milioane de euro, iar autoritățile au ales să ia măsuri și să construiască mai multe.  

În ultimii 10 ani, prețul apartamentelor a crescut cu 40% și au fost stabilite noi recorduri în țara cu cea mai densă populație, notează The Telegraph.

Autoritățile au găsit o soluție și au decis să aloce 2 miliarde de euro pentru a extinde teritoriul în Marea Mediterană. Astfel, suprafața țării va crește cu 3%.

Cartierul Mareterra, care este aproape finalizat, va avea un port de iahturi, o piscină cu apă de mare, parcuri și 130 de apartamente în blocuri turn. Proiectul va fi finalizat în 2024, cu șase luni mai devreme decât era planificat.

„Acesta este un proiect al Alteței Sale Prințul Albert al II-lea”, care este un ecologist dedicat, spune managerul de proiect Guy Thomas Levy-Soussan. „Nu i-a fost ușor să ia decizia de a extinde teritoriul în mare”, a adăugat el.

Citește și
Monaco
Principalele atracții turistice din Monaco. Ce trebuie să vezi dacă ajungi în micul principat de pe Coasta de Azur
Ce impact va avea pentru ecosistemul marin

Impactul asupra ecosistemului marin a fost atenuat, zic experții, care au ajutat la replantarea unei pajiști întregi și au relocat scoicile rare.

Locuințele din noul cartier vor fi cumpărate, în principal, de britanici. „Este ca și cum ai trăi într-o Londra însorită”, spune Caroline Olds agent imobiliar britanic din Monaco.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult