Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara cu peste 200 de milioane de locuitori în care telefonia și internetul au fost tăiate în ziua alegerilor legislative

Secțiile de votare din Pakistan s-au închis, joi, după ce autoritățile au tăiat comunicațiile mobile și internetul chiar în timp ce milioane de oameni votau pentru un nou guvern în cadrul unor alegeri controversate.

Pakistanezii au fost chemați din nou la vot, la aproape doi ani distanță după ce fostul prim-ministru, Imran Khan, jucător de cricket devenit politician, a fost înlăturat în urma unui vot de neîncredere.

Nawaz Sharif, de trei ori prim-ministru, s-a aflat pe buletinul de vot în ceea ce mulți analiști consideră că sunt cele mai puțin credibile alegeri din Pakistan de până acum, informează BBC.

Joi, 8 februarie, în ziua alegerilor, autoritățile din Pakistan au oprit subit comuncațiile mobile și internetul.

„Act de lașitate”

Trimis după gratii, anul trecut, pentru acuzații de corupție, Khan nu are dreptul de a candida, dar partidul său a calificat tăierea internetului drept un "act de lașitate".

Citește și
Erica Robin
Povestea tristă a Miss Univers Pakistan care a devenit „rușinea țării”. Motivul pentru care frumoasa tânără este judecată

Jurnaliștii britanici notează că nu este clar cât de repede vor fi anunțate rezultatele, dar acestea trebuie să fie publicate în termen de două săptămâni de la ziua alegerilor.

Suspendarea serviciilor de telefonie mobilă a făcut ca alegătorilor să le fie mai greu să găsească secțiile de votare.

Atât apelurile, cât și serviciile de date mobile au fost suspendate cu doar 10 minute înainte de începerea votului, deși rețelele WiFi păreau să funcționeze în continuare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult