Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara care a fost lovită de potop. O persoană a murit înecată și mii de oameni au fost evacuați | VIDEO

O persoană a decedat şi mii de locuitori au fost evacuaţi în urma ploilor torenţiale care au continuat să cadă în ultimele zile în centrul şi estul Cubei, au anunţat autorităţile, raportând pagube "considerabile".

"Pagubele sunt considerabile la nivelul caselor, drumurilor şi în sectorul agricol. Eforturile de protejare şi evacuare a familiilor continuă", a declarat preşedintele Miguel Diaz-Canel pe contul său de Twitter.

Oficialul a solicitat populaţiei să "rămână extrem de precaută" pentru că "ploile nu s-au oprit, iar pericolul" este încă prezent, scrie Agerpres.

Autorităţile au anunţat decesul prin înec al unui bărbat de 60 de ani din provincia estică Granma, unde au fost evacuaţi peste 7.200 de locuitori.

Forţele aeriene cubaneze au salvat mai mulţi locuitori din oraşul Yara, situat în provincia Granma, rămaşi blocaţi după creşterea nivelului apelor.

Citește și
inundatii TM
„E dezastru”. Potop după Codul roșu de ploi torențiale, la Timișoara. Străzi și mașini blocate și un spital inundat

Imaginile difuzate de presa cubaneză prezintă zone vaste inundate şi apă până la brâu în localităţi din provinciile estice Holgun, Camaguey, Santiago de Cuba şi Las Tunas, precum şi Sancti Spiritus, în centrul insulei.

Mai multe poduri şi drumuri, dar şi sistemul de canalizare au suferit pagube importante, iar traficul feroviar între Havana şi estul ţării a fost suspendat.

În Camaguey, capitala provinciei cu acelaşi nume, două râuri s-au revărsat, provocând inundaţii într-o regiune a oraşului.

Potrivit Institutului de Meteorologie din Cuba, această situaţie este asociată cu prezenţa unei depresiuni deasupra Golfului Mexic. "În următoarele 24 de ore, condiţiile de instabilitate atmosferică vor continua pe întreg teritoriul naţional (...) iar precipitaţiile şi furtunile vor persista în mare parte a ţării", în special în centru şi est, a indicat institutul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult