Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara care a alocat 13 milioane de dolari pentru ”Seiful Apocalipsei”

Guvernul Norvegiei va investi 13 milioane de dolari pentru a dezvolta "Seiful apocalipsei" din Svalbard, în care sunt protejate resursele de hrană ale planetei de dezastrele naturale.

Decizia face parte dintr-un plan pe termen lung de a mări capabilitățile seifului, relatează Bloomberg.

Seiful Apocalipsei sau Banca mondială de seminţe, aflată la 1.300 de kilometri de Polul Nord, adăposteşte seminţe de la o mulţime de soiuri de cereale şi legume, unele extrem de vechi, altele rezistente la secetă sau dăunători.

Oamenii de ştiinţă au creat în urmă cu 10 ani această bancă pentru ca, în cazul unei catastrofe planetare, să poată fi regenerate speciile care ar asigura hrana omenirii.

Investiția de 10 milioane de dolari este destinată imbunătăților aduse seifului din Svalbard, situat la 600 de km de coastele Norvegiei.

Citește și
rachete
Ceasul Apocalipsei, dat inainte cu jumatate de minut. Din 1953, omenirea nu s-a mai confruntat cu riscuri atat de mari

”Acesta va continua astfel să ofere un spațiu sigur de depozitare pentru banca genetică internaţională” a declarat ministrul norvegian al Agriculturii. ”E o sarcină importantă să păzim materialul genetic care este crucial pentru securitatea alimentară globală” a mai spus acesta.

Conceput ca o cetate care apară cele mai preţioase seminţe din lume, prin îngheţare, faţă de orice dezastru şi de a asigura mâncare umanității pentru totdeauna, Seiful apocalipsei este îngropat adânc într-un munte din Cercul Arctic.

Seiful conţine aproximativ un milion de pachete de seminţe, fiecare cu o varietate de culturi importante. În urmă cu 3 ani Siria, devastată de război, a devenit prima ţară care a apelat la banca de seminţe, retrăgând eşantioanele pe care le-a trimis.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult