Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tânăr din Suedia, capturat chiar înainte să comită un masacru. „Mereu am vrut să ucid”

Un suedez în vârstă de 21 de ani va fi judecat pentru plănuirea unui atentat împotriva fostului său liceu, atac ce ar fi urmat să aibă loc în ziua în care s-au împlinit 20 de ani de la masacrul de la Columbine, statul american Colorado.

Tânărul a fost arestat întâmplător cu două săptămâni înaintea datei de 20 aprilie, când se împlineau 20 de ani de la masacrul comis la liceul din Columbine de doi dintre elevii şcolii, care au ucis 12 colegi şi un profesor, relatează Agerpres.

Poliţia suedeză a găsit la domiciliul tânărului replici de arme de foc, explozivi şi canistre de benzină cu care urma să dea foc bibliotecii şcolii, situată în regiunea capitalei Stockholm.

Pe coperta jurnalului său, el desenase o cruce gamată, iar în interior făcuse câteva schiţe ale sălilor liceului pe care dorea să-l distrugă cu explozibili.

„Probabil că şi-ar fi dus proiectul la îndeplinire dacă nu ar fi fost arestat”, a declarat avocatul tânărului, pentru DN. Clientul său, care riscă o condamnare la mulţi ani de închisoare, a recunoscut faptele, dar neagă că ar fi avut intenţia să ucidă.

Citește și
masacru
Masacru la o bază militară din Niger. Cel puțin 70 de soldați au fost omorâți

„Am avut mereu această dorinţă de a ucide, nu ştiu de ce. Nu vreau să par nebun, dar sunt poate o reîncarnare a lui Eric Harris”, unul din cei doi autori ai masacrului de la Columbine, a scris el însă în jurnal.

Masacrul de la liceul din Columbine a fost la acel moment cel mai sângeros comis vreodată într-o instituţie şcolară. Cei doi autori, Eric Harris, de 18 ani, şi Dylan Klebold, de 17 ani, s-au sinucis după comiterea faptelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult