Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de oameni se luptă pentru o găleată de apă într-o regiune din India care suferă de secetă. VIDEO

Sute de oameni din satul Khadimal din Maharashtra, un stat din vestul Indiei, au fost filmați în timp ce se înghionteau pentru o găleată de apă.

Locuitorii din cartierul Amravati sunt nevoiți să își riște viețile zilnic pentru o resursă esențială vieții, însă regiunea Vidarbha este predispusă la secetă și suferă de valuri de căldură frecvente, potrivit BBC.

Localnicii au spus că primăria locală trimite cisterne cu apă de două sau trei ori pe zi, care sunt vărsate într-un puț, moment în care oamenii se luptă disperați pentru o găleată, înainte ca apa să se termine.

Atât în India, cât și în Pakistan, temperaturile ridicate au suprasolicitat resursele de energie în ultimele săptămâni, întrucât oamenii au necesitat mai multă ventilație în casele lor.

Liderii planetei au fost avertizați că trebuie să acționeze acum împotriva crizei climatice

În acest context, un ministru al Pakistanului a avertizat că liderii planetei trebuie să acționeze acum sau dezastrele climatice și meteorologice vor fi din ce în ce mai extinse și mai intense.

Citește și
femeie india
Video viral. O femeie din India coboară neasigurată într-o fântână pentru a face rost de apă

Avertismentul Ministrului pakistanez al Climei Sherry Rehman a venit în contextul în care Pakistan și India au înregistrat în mod repetat în jur de 50 de grade Celsius în ultimele săptămâni – temperaturi anormale pentru această perioadă a anului.

„Evenimentele climatice și meteorologice sunt aici ca să rămână și de fapt vor accelera în mărime și intensitate dacă liderii globali nu acționează acum,” a spus Rehman pentru The Guardian.

Oamenii dintr-o regiune din Pakistan au fost forțați să stea în case și au îndurat lipsuri critice de apă și curent

În ultimele săptămâni, locuitorii regiunii pakistaneze Balochistan au fost forțați de un val de căldură să stea în case, neputând să muncească decât în timpul nopților mai răcoroase.

Mai grav este faptul că cei 200.000 de locuitori au îndurat lipsuri critice de apă din cauza temperaturilor extreme, dar și de curent, ceea ce înseamnă că aerul condiționat și frigiderele nu au funcționat.

CITEȘTE ȘI: Când vom fi opt miliarde de oameni pe Pământ. Țările cu cei mai mulți locuitori

Germania lansează o campanie de economie de energie. Cum pot cetățenii să lupte împotriva prețurilor tot mai mari

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult