Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de mii de oameni vor sta la coadă pentru a vedea sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Ce pot și ce nu pot face vizitatorii

Sute de mii de persoane sunt așteptate să treacă pe lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a pentru a omagia cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.

Guvernul se pregătește pentru un număr de vizitatori fără precedent la Parlament, unde regina va sta timp de patru zile înaintea înmormântării care va avea loc luni, potrivit Mirror.

Ministrul Culturii, Michelle Donelan, le-a spus parlamentarilor conservatori pe Whatsapp că oamenii ar putea sta la coadă chiar și 30 de ore pentru a vedea sicriul la Westminster Hall.

Mii de soldați și polițiști vor controla mulțimile

Armata este și ea pregătită de ceremonie, 1.500 de soldați și 10.000 de polițiști fiind așteptați să controleze mulțimile.

Coada de oameni îndoliați va începe la George Square Lane/North Meadow Walk, unde fiecare vizitator va primi o brățară de acces.

Citește și
William
Prințul William, văzut pentru prima oară după moartea bunicii lui. Ce a făcut nepotul Reginei Elisabeta a II-a. FOTO ȘI VIDEO

Doar cei care poartă brățări vor putea intra în Catedrala St Giles pentru a vedea sicriul monarhului.

Ce condiții le-au fost impuse celor care vor să vadă sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Florile pot fi depuse în Middle Meadow Walk și Palace of Holyrood House, dar nu vor fi permise în Catedrala St Giles.

Pentru a intra în catedrală, vor fi efectuate verificări de securitate la Podul George al IV-lea, în stilul în care se realizează în aeroporturi, potrivit Mirror.

Totodată, vor exista restricții stricte cu privire la ceea ce poate fi dus în catedrală. Vizitatorilor li se va permite să ia aducă o singură geantă cu dimensiunile 40x30x20 și nu există facilități pentru depozitarea bagajelor în zona de securitate.

Utilizarea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive portabile este interzisă în zona verificărilor de securitate și în interiorul catedralei.

Accesul pentru persoanele cu dizabilități fără este disponibil și sunt permiși câinii-ghid și alți câini de asistență oficială.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a confirmat luni că persoanele aflate la coadă vor putea părăsi mulțimea pentru a folosi toaletele portabile sau pentru a-și cumpăra mâncare și a se întoarce în același loc, întrucât își vor putea păstra locul al rând cu ajutorul brățărilor.

Vor exista și standuri de mâncare și băutură, dar mâncarea și băutura nu vor fi permise în Westminster Hall.

Reprezentantul de la Downing Street i-a avertizat pe oameni să planifice din timp, deoarece va fi „extrem de aglomerat” – iar numărul de vizitatori este așteptat să depășească cele 200.000 de persoane îndoliate care au vizitat-o pe Regina Mamă când a murit în 2002.

Ce a spus prima persoană care s-a poziționat la coadă - cu 48 de ore înainte

Prima persoană care s-a poziționat la coadă pentru a își lua adio de la regina Elisabeta a II-a a ajuns la catedrală luni, la prânz, cu 48 de ore înainte ca ceremonia să înceapă.

Vanessa Nathakumaran, în vârstă de 56 de ani, a spus că a început să admire familia regală în timpul copilăriei sale, petrecute în Sri Lanka, înainte de a se muta în Marea Britanie în anii '80.

„Îmi doresc foarte mult să iau parte la asta”, a spus ea pentru PA, adăugând: „A servit bine țara noastră”.

Sicriul Reginei va sosi la Londra marți seara și va rămâne la Palatul Buckingham peste noapte, înainte să fie transportat la Westminster Hall miercuri după-amiază.

Publicul va putea vedea sicriul 24 de ore din 24 de la ora 17:00 miercuri până la 6:30 dimineața luni, 19 septembrie, ziua înmormântării ei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult