Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de arestări în urma protestelor din Rusia. Tineri care se plimbau pe stradă, ridicați de poliție

Peste 700 de persoane au fost reţinute, sâmbătă, la Moscova şi în alte oraşe ale Rusiei, în urma protestelor împotriva mobilizării decretate de preşedintele Vladimir Putin.  

„Până la 18:51, ora Moscovei, au fost deja arestate peste 689 de persoane în 30 de oraşe'', afirmă organizația OVD-Info.

Cele mai multe persoane au fost reţinute la Moscova, respectiv 345, potrivit aceluiaşi ONG citat de EFE și Agerpres.

Poliția din Moscova a acţionat preventiv și a arestat trecători care susţineau că se plimbau pe bulevardul Chistye Prudy, locul unde mişcarea tinerilor activişti anti-Putin denumită „Vesna” a convocat protestul.

La Sankt Petersburg, numărul arestărilor a ajuns, sâmbătă după-amiază, la circa 130, conform sursei citate.

Citește și
arsenal nuclear
Occidentul a reacționat prompt după delirul lui Vladimir Putin. SUA: ”Nimeni nu amenință Rusia”

Aceste noi proteste, care au urmat celor de miercuri, au fost convocate de mişcare Vesna sub tema „Adunarea femeilor în negru”.

„Am răbdat destul! Am tăcut prea mult! Nu vrem ca bărbaţii noştri să moară pentru jocurile politicienilor. Ieşiţi îmbrăcate în negru în pieţe!'', îndeamnă apelul lansat de activiştii din Vesna.

În timpul protestelor de miercuri au fost reţinute peste 1.400 de persoane, mai mult de jumătate dintre protestatarii arestați fiind femei.

Miercuri, Vladimir Putin a decretat mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti, după ce în urma unei contraofensive ucrainene trupele ruse au pierdut teritorii cucerite în nord-estul Ucrainei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult