Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Subsidiară Enel, amendată cu 79 de milioane de euro, pentru folosirea ilegală a datelor personale aparținând clienților

Enel a fost amendat cu 79 de milioane de euro în Italia, pentru gestionarea defectuoasă a datelor personale ale clienților.

Autoritatea italiană pentru protecţia datelor a amendat joi o unitate a celei mai mari companii de utilităţi din ţară, Enel, cu peste 79 de milioane de euro. Gigantul energetic ar fi gestionat greşit datele personale ale clienţilor, pentru telemarketing, transmite Reuters, preluat de news.ro.

Autoritatea, cunoscută sub numele de Garante, a declarat într-un comunicat că Enel Energia ar fi folosit datele personale ale clienţilor de la cel puţin 9.300 de contracte, pentru a-şi promova ilegal serviciile de energie şi gaze.

Acesta a adăugat că Enel Energia ar fi achiziţionat şi de la patru companii datele personale a 978 de utilizatori care nu aparţineau reţelei de vânzări a companiei.

Amenda, cea mai mare emisă vreodată de Garante, vine în urma unei anchete a poliţiei financiare italiene asupra celor patru companii, pe care Garante le-a amendat cu 1,8 milioane de euro în iunie, confiscându-le unele baze de date.

Citește și
Enel
ANPC a amendat Enel cu peste 52 de milioane de lei pentru că a facturat energie la un preț mai mare. Reacția companiei

De asemenea, autoritatea de reglementare a mai spus că sistemele de informare pentru managementul clienţilor şi activarea serviciilor de la Enel Energia au arătat „deficienţe grave de securitate”.

Reprezentanții Enel nu au comentat sancțiunea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult