Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SUA vor să-i impună sancţiuni suplimentare Rusiei. Anunțul venit de la Casa Albă

Secretarul american al Trezoreriei, Steve Mnuchin, a anunțat vineri că sancţiunile suplimentare pe care Casa Albă intenţionează să le impună Rusiei ar putea interveni în următoarele săptămâni,

"Vreau să subliniez că lucrăm şi la sancţiunile împotriva Rusiei", a declarat Steve Mnuchin la finalul unui briefing de presă având ca subiect principal Coreea de Nord.

"Vă pot promite că sunt pe drum", a adăugat el, după care a promis că noi evoluţii în acest dosar vor apărea în "următoarele săptămâni", relatează Agerpres, citând AFP.

Congresul s-a pronunţat deja pentru sancţiuni împotriva Rusiei, acuzată de americani că a interferat în alegerile din 2016. Însă Trezoreria s-a limitat să publice la 30 ianuarie o listă cu 200 de responsabili ruşi, fără să anunţe imediat măsuri punitive.

Absenţa sancţiunilor concrete şi publicarea doar a unei liste au ridicat semne de întrebare în legătură cu reala voinţă a administraţiei de la Washington de a le pune în aplicare.

Citește și
Donald Trump
Trump: ”Ce au făcut Rusia, Iranul și Siria este o rușine pentru omenire”

Exprimându-se sub condiţia anonimatului, oficiali cu rang înalt din cadrul administraţiei Trump au explicat că în prezent se lucrează pentru introducerea acestor sancţiuni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult