O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în Franța. Are 46 de mutații și ar putea fi mai contagioasă
Your browser doesn't support HTML5 video.
„Dar n-am atins vârful”, avertizează principalul consilier știițific al președintelui, doctorul Fauci. Răspândirea accentuată a tulpinei Omicron pune probleme peste tot în lume, odată cu revenirea elevilor la școală după vacanța de sărbători. Pe de altă parte, o nouă variantă de coronavirus, a fost descoperită în Franța. Are 46 de mutații, și ar putea fi si mai contagioasă.
Mii de şcoli din Statele Unite, inclusiv din oraşele mari, şi-au amânat reluarea cursurilor în clase, programată săptămâna aceasta.
„Ştiu că, în ultimele trei săptămâni, mulţi au fost în vacanţe, s-au adunat mai mulţi, aşa că nu ştiu ce va fi când revenim. Ne aşteptăm, din nou, la cifre mari privind infectările. Consider că este în regulă ca fiica mea să revină în sala de clasă. Sunt, însă, îngrijorată pentru cei care nu s-au protejat”, spune un părinte.
La New York, unde sunt aproape un milion de elevi, instuțiile de învățământ s-au redeschis, dar cu mai multe teste. Dacă este depistat un elev infectat, nu mai intră în izolare, ca până, acum, întreaga clasă. Însă toți elevii trebuie să-și facă teste rapide la domiciliu, în următoarea săptămână de la depistarea infectării unui coleg. „Cel mai sigur loc pentru copiii noştri este clădirea şcolii”, spune primarul New York City.
Dacă Omicron aduce în general forme medii de boală pentru adulți, unii experți se tem că ar prezenta un risc mai mare pentru cei mici. „Un grup de vârstă la care ar putea fi probleme îl reprezintă copiii foarte mici, din cauza infectării căilor respiratorii superioare”, a explicat un medic.
Agenția americană a medicamentului a autorizat doza booster pentru copiii de 12 ani și mai mari, vaccinați deja cu două doze din serul Pfizer. Pot fi imunizaţi şi copiii mai mici, cu vârste între 5 și 11 ani, dacă au sistemul imunitar compromis.
Pe de altă parte, o nouă tulpină a coronavirusului, cu 46 de mutaţii, a fost descoperită de cercetătorii de la Spitalul Universitar din Marsilia. Cel puțin 12 persoane au fost infectate cu varianta coronavirusului necunoscută până acum, care are deocamadată o denumire provizorie.
Totuşi, nu există semne că ar putea depăşi varianta dominantă Omicron, care reprezintă în prezent peste 60 % din cazurile de Covid din Franţa.
Cei mai famoși gemeni ai Franței, cunoscuți ca amfitrionii unui show științific de televiziune, în anii '80, au murit de Covid, în spital, la o săptămână unul după celălalt. Igor și Grichka Bogdanoff aveau 72 de ani și erau celebrități - nu în ultimul rând pentru trăsăturile lor faciale neobișnuite.
Niciunul nu era vaccinat, a dezvăluit un prieten comun, pentru că erau convinși că stilul de viață foarte sănătos și igiena strictă îi va feri de virus. Ambii s-au infectat, însă, în noiembrie.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: SUA , Franta , coronavirus , infectari , omicron
Dată publicare: 04-01-2022 18:42