Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SUA au confiscat avionul președintelui venezuelean Nicolas Maduro. Mesajul clar transmis de Casa Albă

Statele Unite au confiscat un avion folosit de președintele venezuelean Nicolas Maduro și l-au transportat din Republica Dominicană în Florida după ce au stabilit că achiziționarea acestuia a încălcat sancțiunile americane.

Confiscarea aeronavei a avut loc pe fondul presiunii continue asupra lui Maduro, atât în țară, cât și în străinătate, cu privire la alegerile contestate din 28 iulie, pe care acesta a susținut că le-a câștigat, în timp ce opoziția a afirmat că numărătoarea voturilor a arătat că candidatul său l-a învins categoric.

Maduro, asociații săi și sectorul petrolier vital al statului membru OPEC sunt supuși unor sancțiuni americane severe, iar modul în care a gestionat alegerile a ridicat perspectiva impunerii unor măsuri suplimentare.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a precizat într-o declarație că aeronava Dassault Falcon 900EX a fost achiziționată ilegal cu 13 milioane de dolari printr-o companie fantomă și scoasă ilegal din SUA „pentru a fi folosită de Nicolás Maduro și de acoliții săi”, potrivit Reuters.

„Fie ca această confiscare să transmită un mesaj clar: aeronavele achiziționate ilegal din Statele Unite în beneficiul unor oficiali venezueleni sancționați nu pot zbura pur și simplu spre apus”, a declarat Matthew Axelrod, secretarul adjunct al Departamentului Comerțului al SUA pentru aplicarea legislației privind exporturile.

Citește și
Nicolae Maduro
Misiunea de observare a alegerilor din Venezuela: Maduro a pierdut alegerile, opoziția a obținut 60%

„Acesta este un pas important pentru a ne asigura că Maduro continuă să simtă consecințele proastei sale guvernări a Venezuelei”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult