Record de contaminări cu Covid-19 în SUA. Americanii nu vor să poarte măști
Your browser doesn't support HTML5 video.
Noile contaminări ridică la circa 2,7 milioane numărul total de cazuri detectate pe teritoriul american. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore se ridică la 706, bilanţul pandemiei în SUA fiind de 128.028 de morţi.
Nivelul noilor cazuri detectate în Statele Unite este cel mai ridicat de la apariţia Sars-Cov-2, iar spitalizările cresc în mai multe focare ca Houston (Texas) şi Phoenix (Arizona).
Cu toate acestea, americanii, în frunte cu președintele Trump, nu se lasă convinși să poarte măști de protecție.
În schimb, administrația de la Casa Albă a cumpărat aproape toată producția de Rem-desivir, un medicament care-i ajută pe pacienți să se refacă, după boală.
Washingtonul a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce înseamnă producția din iulie, și 90% din producția din august și septembrie.
Începând din martie, în Statele Unite, numărul cazurilor s-a dublat în fiecare lună, o creştere exponenţială care nu-i mai lasă să doarmă pe experţi.
Cel mai cunoscut epidemiolog american a formulat o profeţie sinistră.
Anthony Fauci: "Atunci când ai un focar într-o anumită regiune a țării, și alte regiuni sunt vulnerabile, chiar dacă se descurcă bine. Acum avem peste 40.000 de cazuri de infectare pe zi. Nu m-ar surprinde să ajungem la 100.000 de cazuri zilnice dacă situația nu se schimbă".
Doctorii din spitale sunt îngroziţi.
Brandon Bikowski, Internal Medicine Hospitalist: ”Nu ştim cum să tratăm boala. Cred că toată lumea ar trebui să fie la fel de speriată ca mine”.
Joseph Varon, United Memorial Medical Center: ”Pacienţii ajung la noi de zece ori mai bolnavi decât să zicem cu 2 luni în urmă. Aşteaptă prea mult înainte să vină la spital. Şi când ajung sunt aproape morţi”.
În timp ce Consiliul de Securitate al ONU vrea să voteze o rezoluţie în care să ceară sistarea tuturor ostilităţilor, pentru că toate guvernele să se poată concentra pe combaterea pandemiei, americanii au reuşit să politizeze o practică simplă, dar salvatoare de vieţi.
William Schaffner, specialist în boli infecțioase: ”E nevoie de un ordin la nivel naţional privind purtarea măştilor. Trebuie, de asemenea, instituită obligativitatea păstrării distanţei de 2 metri, evitarea aglomeraţiei şi toţi trebuie ei să facem acest efort împreună”.
Şi politicienii republicani îi cer insistent preşedintelui să dea exemplu.
Cât despre masca, nu ştiu, pur şi simplu nu mă văd purtând masca.
Preşedintele le dă apă la moarte celor care susţin că obligativitatea măştilor le îngrădeşte libertăţile civice.
Protestatar: ”Ar trebui să vă fie ruşine! Nu vă las să-mi puneţi botniţă!”
În aşteptarea weekendului care include şi 4 iulie, ziua naţională a Americii, cel puţin 19 state au blocat măsurile de relaxare, iar în California şi Florida au fost închise plajele.
Dan Gelber, primar Miami: ”Nu prea ne-au mai rămas pârghii în acest moment, am încercat totul ca să curmăm contagiunea”.
În California, unul dintre focarele majore este închisoarea San Quentin, unde, până acum, au fost testaţi pozitiv 1.100 de deţinuţi şi 100 de angajaţi. Cel puţin un deţinut a murit zilele trecute.
Charles Jones: ”În momentul ăsta văd 1, 2, 3...20 de oameni fără mască, iar gardienii nu le zic nimic. E rău, mă tem pentru viaţa mea. Mă doare capul tot timpul, transpir, am dureri”.
Dincolo de poarta penitenciarului, această femeie vorbeşte la telefon cu soţul ei, întemniţat cu un an în urmă pentru că a condus în stare de ebrietate. Ar fi trebuit să iasă din închisoare ieri, însă, în ultimul moment, eliberarea s-a amânat fără nicio explicaţie.
Soția bărbatului: ”Vreau să ştiu ce se întâmplă”.
Mulţi activişti pentru drepturile omului cer eliberarea celor care au pedepse reduse.
Charles Jones: ”Mă simt ca şi cum o să ies de aici într-un sac”.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: coronavirus , infectari , cazuri , statele unite , masti de protectie , masti
Dată publicare: 02-07-2020 08:28