Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SUA amenință cu sancțiuni companiile europene care continuă sa facă afaceri cu Iranul

Statele Unite au amenințat duminică să impună sancțiuni companiilor europene care continuă sa facă afaceri cu Iranul, relatează Reuters.

Consilierul american pentru securitate națională, John Bolton, a declarat că este posibil ca Washingtonul să impună sancţiuni împotriva companiilor europene care fac afaceri cu Iranul după retragerea SUA din acordul nuclear, în cadrul unui interviu acordat postului CNN. Cu toate acestea secretarul de stat, Mike Pompeo, a declarat pentru Fox News Sunday că încă păstrează speranțe pentru un nou acord nuclear cu Teheranul.

Întrebat dacă Washingtonul va impune sancţiuni companiilor europene care vor continua afacerile cu Iranul, Bolton nu a exclus această variantă. ”Este posibil. Depinde doar de conduita propriilor guverne”, a spus el.

Declaraţiile lui Bolton vin în contextul în care preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat decizia de retragere a Statelor Unite din acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015.

Duminică, preşedintele iranian Rouhani a declarat că ţara sa va respecta înţelegerea cu Rusia, China, Regatul Unit, Franţa şi Germania, chiar şi după retragerea Statelor Unite din acord, cu condiţia ca interesele Iranului să fie protejate.

Citește și
viorica dancila Benjamin Netanyahu
Cotidianul israelian Haaretz scrie că România participă la ceremonia de deschidere a ambasadei SUA în Ierusalim

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult