Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studiu: Țările din sudul și estul Europei, inclusiv România, sunt îngrijorate de emigrație

Țările din sudul și estul Europei sunt mai îngrijorate de fenomenul emigrației decât de imigrație, se arată într-un studiu realizat în 14 țări din Uniunea Europeană, citat de The Guardian.

Conform sursei citate, Spania, Italia, Grecia, Polonia, Ungaria și România sunt 6 țări unde populația este în scădere, iar mai mulți cetățeni spun că sunt mai îngrijorați de emigrație, potrivit unui realizat de Consiliul European pentru Relații Externe (European Council on Foreign Relations-ECFR).

Cele mai mari îngrijorări sunt în România, unde populația a scăzut cu aproximativ 10 % în ultima decadă, după ce tinerii s-au mutat în vestul Europei pentru a munci.

Pe de altă parte, țările din nordul și vestul Europei sunt mai îngrijorate din cauza imigranților. Corupția, naționalismul, terorismul și schimbările climatice sunt de asemenea în atenția europenilor intervievați.

Citește și
apartament de bloc
Tinerii din România stau îngrămădiţi în case mici. "Suntem 3 într-o cameră, e greu"

Per total, 20 % dintre cei întrebați sunt îngrijorați de emigrație și 32 % de imigrație.

Studiul a fost realizat de YouGov pe aproape 50.000 de oameni, pentru a analiza principalele probleme cu care se confruntă alegerile europarlamentare din luna mai.

14 țări vor ocupa 80 % din locurile noului parlament.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult