Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studiu: Scăderea poluării a salvat sute de vieți în România. Mai puține nașteri premature și cazuri de astm

Luna trecută, scăderea poluării ca urmare a măsurilor de izolare a salvat 11.000 de vieți în Europa, dintre care aproape 400 au fost în România, potrivit unui studiu citat de The Guardian.

Nu sunt singurele efecte pozitive. Numărul copiilor bolnavi de astm a scăzut cu 6.000, camerele de gardă au primit cu 1.900 de vizite mai puțin, nașterile premature s-au diminuat cu 600, iar numărul zilelor de absență de la serviciu a fost mai mic cu 1,3 milioane.

Datele au fost furnizate de Centrul de Cercetare pentru Energie și Aer Curat. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, nivelul emisiilor de dioxid de azot din aer a scăzut cu 40%, în timp ce particulele PM 2,5, invocate în mai multe studii în legătură cu răspândirea Covid-19, s-au diminuat cu 10%.

România, pe locul 8 în topul vieților salvate

 

În mod normal, cele două surse de poluare provoacă anual 470.000 de decese în Europa, mai scrie The Guardian.

Citește și
Imaginile NASA care arată cu cât a scăzut poluarea în SUA de la debutul pandemiei
Imaginile NASA care arată cu cât s-a redus poluarea în SUA în urma pandemiei

Cea mai mare îmbunătățire a avut loc în Germania, unde au murit cu 2.083 de oameni mai puțin din cauza bolilor cauzate de poluare. Urmează Marea Britanie, cu 1.752 de vieți salvate, și Italia, cu 1.490.

România este pe locul al optulea cu 383 de vieți salvate. Studiul a luat în calcul ultimele 30 de zile până pe 24 aprilie.

În lume, au murit peste 220.000 de oameni care erau infectați cu noul coronavirus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult