Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studiu: Riscul spitalizării la infectarea cu varianta omicron a SARS-CoV-2, mai mic cu 70% decât al variantei indiene Delta

Bolnavii de covid-19 infectaţi cu varianta omicron a SARS-CoV-2 prezintă un risc mai mic de spitalizare cu până la 70% faţă de bolnavii de covid-19 infectaţi cu varianta indiană (delta), potrivit unei analize a Agenţiei brtanice a securităţii sanitare. 

Potrivit UKHSA, foarte prudentă din cauza numărului bolnavilor infectaţi cu varianta omicron spitalizaţi, persoanele contaminate cu omicron prezintă un risc de spitalizare mai mic cu 50-70%.

Această analiză, publicată joi şi care confirmă două studii britanice publicate miercuri, este însă ”extrem de incertă, din cauza numărului mic de bolnavi infectaţi cu (varianta) omicron spitalizaţi în prezent, a imposibilităţii măsurării efective a tuturor infecţiilor precedente şi unei răspândiri limitate a omicron în grupurile mai în vârstă”, subliniază într-un comunicat agenţia.

Cu toate acestea, din cauza unei răspândiri rapide a varantei omicron a noului coronavirus, presiunea asupra sistemului spitalicesc urmează să fie gravă, potrivit agenţiei.

”În pofida faptului că o mică proporţie (...) riscă spitalizarea, este vorba despre un număr important de persoane, iar ”presiunea asupra NHS”, sistemul publc britanic de sănătate, ”va cresţte”, avertizează UKHSA.

Citește și
Vasluianul infectat cu Omicron nu este lăsat de vecini nici să deschidă geamul, deși stă la etaj. Cum îl verifică polițiștii
Marea Britanie a înregistrat un record absolut de la începutul pandemiei, peste 100.000 de cazuri de infectare cu Covid

”Numărul cazurlor este în prezent foarte mare în Regatul Unit, iar chiar o răspândire relativ slabă care necesită o spitalizare va conduce la îmbolnăvirea gravă a unui număr important de persoane”, subliniază directoarea henerală a UKHSA, Jenny Harries.

Pe frontul vaccinării, analiza arată că vaccinarea cu un ”booster” îmbunătăţeşte protecţia asgurată de vaccinur, însă aceasta dispare rapid şi prezintă o scădere cuprinsă între 15 şi 25% la aproximativ zece săptămâni după administrarea ”booster”-ului.

Ministrul britanic al Sănătăţii Sajid Javid salută aceste date ”promiţătoare”, însă subliniază că este ”prea devreme” să se stabilească următoarele etape şi îi îndeamnă pe britanici la prudenţă în timpul sărbătorilor de la sfârşitul anului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult