Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Strategia națională de securitate a Chinei: ”Muzica rock și internetul sădesc sămânța revoluției în tineretul chinez”

Muzica rock și internetul sunt potențiale capcane ale „revoluției de culoare” occidentale care amenință China, se arată în noul manual ideologic al Beijingului.  

Noul manual care va fi predat tuturor studenților se bazează pe discursurile președintelui Xi Jinping, în cea mai recentă mișcare a Beijingului de a întări controlul ideologic și securitatea națională, scrie South China Morning Post.

Potrivit documentului, rock’n’roll-ul, muzica pop și internetul sunt vicii occidentale care pot fi folosite pentru a semăna semințele „revoluției de culoare” în rândul tinerilor chinezi.

Manualul, care a fost lansat oficial săptămâna trecută, reprezintă cea mai recentă mișcare de la Beijing pentru a consolida controlul ideologic și a promova securitatea națională în rândul tinerilor chinezi.

Cartea ”National Security Education Reader for College Students” va fi folosită în cursul de bază privind educația în domeniul securității naționale în universități, potrivit cotidianului People’s Daily.

Citește și
Vladimir Putin
Putin s-a întâlnit cu premierul chinez Li Qiang, la Moscova. Rusia şi China îşi consolidează parteneriatul
”Revoluția de culoare”, codul Bejingului pentru influența Occidentului

Conform cărții, studenții trebuie să rămână vigilenți împotriva culturii populare occidentale și să se ferească de capcanele „revoluției culorilor” atunci când navighează online.

„Revoluția de culoare” este codul Beijingului pentru instigările subversive ale puterilor occidentale și încercările acestora de a se infiltra în diferite sectoare ale societății și de a alimenta tulburările cu scopul de a răsturna sistemul de conducere.

„Internetul este un canal cheie de comunicare. Cultura populară precum muzica pop și rock sunt adesea folosite precum coperți pentru revoluția culorii”, avertizează manualul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult