Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stoltenberg: NATO nu observă nicio schimbare în postura nucleară a Rusiei

NATO nu a observat vreo schimbare în postura nucleară a Rusiei, în pofida anunţului Moscovei că amplasează arme nucleare în Belarus, a declarat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.

"Retorica nucleară a Rusiei este nesăbuită şi periculoasă. Aliaţii NATO monitorizează îndeaproape ceea ce face Rusia; până acum nu am văzut nicio schimbare în postura de desfăşurare nucleară a Rusiei care să necesite o schimbare din partea noastră, dar vom rămâne vigilenţi", a declarat Stoltenberg înaintea unui summit al liderilor NATO la Vilnius, în capitala Lituaniei.

În acelaşi timp, Alianţa Nord-Atlantică nu a văzut nicio mişcare a luptătorilor grupării paramilitare Wagner în Belarus, aliat al Rusiei în războiul împotriva Ucrainei, a afirmat secretarul general al NATO.

"Monitorizăm foarte atent situaţia", le-a spus jurnaliştilor Stoltenberg, înaintea deschiderii summitului NATO de două zile la Vilnius. În weekend, Polonia a început să transfere peste 1.000 de militari în estul ţării pe fondul îngrijorării crescânde a Varşoviei că prezenţa mercenarilor Wagner în Belarus ar putea duce la o creştere a tensiunii la frontierele sale.

Citește și
Iulia Petcu, Vilnius
Știrile Pro TV, la Vilnius. ANALIZĂ: La ce trebuie să ne așteptăm de la importantul summit NATO din Lituania

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult