Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperire despre coronavirus: ”Gravitatea bolii, influențată de încărcătura virală”

Oamenii de știință au ajuns la o nouă concluzie despre coronavirus. Gravitatea bolii este influențată de încărcătura virală.

Încărcătura virală se referă la cantitatea de virus prezentă în corp în momentul infectării cu Covid-19. ”Un nivel scăzut înseamnă simptome ușoare, ceea ce oferă timp sistemului imunitar să reacționeze”, spun autorii unui studiu efectuat pe pacienți din China.

Distanțarea socială strictă ar putea determina în cea mai mare măsură o încărcătură virală scăzută, este o altă concluzie a studiului citat de Daily Mail.

”Cineva care se infectează atingând un obiect, de exemplu clanța unei uși, va avea simptome mai ușoare decât cei care inhalează virusul din tusea cuiva deja infectat”, susțin experții chinezi.

”De asta, medicii sunt mai expuși, pentru că sunt în contact direct cu pacienții infectați”, explică autorii studiului.

Citește și
Guru Deepak Chopra
Sfaturile unui guru pentru oamenii aflați în izolare: ”Nu vorbiți despre coronavirus”

”Este vorba despre dimensiunea armatelor. Un virus cu armată numeroasă va fi dificil de oprit de armata sistemului imunitar”, a fost explicația oferită și de profesorul Wendy Barclay, expert în boli infecțioase la Colegiul Imperial din Londra.

”Trebuie să ne îngrijoreze mai ales oamenii infectați cu o cantitate mare de virus”, spune Michael Skinner, de la Colegiul Imperial. ”Nu avem informații despre ce înseamnă o cantitate mare, dar fluidele celor infectați cu alte virusuri pot conține de la un milion până la o sută de milioane de viruși pe mililitru”, a mai spus acesta.

Studiul din China mai arată că oamenii infectați cu Covid-19 care manifestă simptome ușore ar putea fi expuși în momentul în care sunt internați alături de pacienți cu forme mai grave. În această situație, încărcătura virală ar putea crește, spun specialiștii chinezi.

Și cercetătorii de la Universitatea Oxford cred că o încărcătură virală ridicată va determina simptome grave ale bolii, dar spun nu sunt dovezi clare.

Medicii consideră că 80% din cei infectați cu coronavirus vor avea simptome ușoare, asemănătoare unei răceli obișnuite, mai scrie Daily Mail.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult