Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Statul al cărui steag a fost arborat în Ucraina, lângă cel al Rusiei. Apariție în premieră pe frontul ucrainean | FOTO

O fotografie care arată steagurile Rusiei și Coreei de Nord unul lângă celălalt pe un câmp de luptă ucrainean a apărut pe un canal de Telegram pro-rus și, astfel, indică faptul că Phenianul a aruncat, cel mai probabil, trupe în războiul din Ucraina.

Imaginea, distribuită luni de un blogger pe nume @rvvoenkor_bot, arată cele două steaguri ridicate împreună deasupra unei mine din Pokrovsk, una dintre bastioanele de pe frontul de est al Ucrainei, a raportat agenția de presă Yonhap, citată de site-ul NDTV World.

Potrivit postării, steagul Coreei de Nord a fost arborat pe un deal al minei din apropierea orașului, locație în care se suspectatează că sunt staționați soldați nord-coreeni.

Vineri, Serviciul Național de Informații din Coreea de Sud a anunțat că Coreea de Nord a decis să trimită aproximativ 12.000 de forțe speciale pentru a sprijini Rusia în războiul prelungit cu Ucraina, aproximativ 1.500 fiind deja desfășurate în Orientul Îndepărtat al Rusiei.

Până acum, Phenianul nu a oferit nicio reacție cu privire la desfășuarea de trupe în Rusia.

Citește și
kim yo jong
Sora dictatorului Coreei de Nord afirmă că Seulul şi Kievul sunt „câini răi crescuţi de Statele Unite”. Tensiuni la Phenian
Reacția Kievului

Volodimir Zelenski a declarat că Rusia se teme de o reacție dură din partea Chinei la problema atragerii de personal militar din Coreea de Nord pentru a participa la războiul împotriva Ucrainei, și a explicat sprijinul Coreei de Nord pentru politica Kremlinului prin sărăcia sa.

„Cred că este din cauza banilor [„Coreea de Nord sprijină politica Rusiei” - n.r.]. Cred că Nordul Coreei este foarte sărac. Își vor trimite oamenii în prima linie pentru a învinge sărăcia”.

Zelenski a mai menționat că Rusia este precaută în ceea ce privește implicarea armatei Coreei de Nord, astfel încât China să nu reacționeze dur. „În ceea ce privește Coreea de Nord, Rusia este atât de prudentă cu acest subiect, cred eu, astfel încât China să nu reacționeze dur. În plus, UE și Statele Unite sunt, de asemenea, foarte prudente cu privire la acest subiect. Fiți atenți la acest lucru: sunt foarte prudenți. Dar noi tragem un semnal de alarmă pentru că știm că acestea sunt riscuri pentru noi”, a spus Zelenski, potrivit Ukrainska Pravda.

În același timp, el a remarcat că Seulul „a făcut declarații foarte directe” în trecut că nord-coreenii îi ajută pe ruși cu obuze, arme și personal militar. „Cred că am văzut acest semnal deschis din partea lor”, a adăugat Zelenski, potrivit Ukrainska Pravda.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult