Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Statele Unite, lovite de o furtună teribilă. Oamenii se tem să mai stea în izolare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sezonul uraganelor a început în Statele Unite odată cu furtuna tropicala Cristobal, care a lovit mai intai coastele statului Louisiana.

Apoi s-a extins rapid, cu vijelii puternice până în Florida, unde a smuls copaci din rădăcini şi a pus la pământ stâlpi de electricitate. Deocamdată, Cristobal nu a atins forţa unui uragan, spun specialistii.

În statul Louisiana şi mai ales în New Orleans s-a dat alarma faţă de inundaţiile pe care le aduce furtuna Cristobal, iar oamenii au fost rugaţi să nu uite de măsurile de prevenţie sanitara: "Vrem să ne asigurăm că toată lumea continuă să rămână în siguranţă, continuă să se adăpostească şi continuă să aplice măsurile de igienă şi purtarea măştii, pentru că suntem şi în mijlocul Covid-19, de asemenea."

Cristobal a lovit patru state americane

 

Cristobal afectează peste 300 de kilometri în zona de coastă a Golfului Mexic, a lovit patru state americane, Louisiana, Mississippi, Alabama şi Florida, și a provocat inundații.

Citește și
alunecare de teren
Imagini apocaliptice. Un sat, înghițit de apă, după o alunecare de teren: „N-am mai văzut așa ceva niciodată”. VIDEO

Reporter: "Aşa cum se vede, apa a trecut peste şosea şi s-a unit cu lacul." Autorităţile sunt optimiste în faţa primului val de inundaţii: "Am văzut multe fronturi de ploaie venind şi, din fericire, după aceste ploi va urma o pauză astfel încât să fie timp ca pompele şi canalizarea să facă faţă."

Oamenii au avut timp să îşi mute automobilele în zone mai sigure, pentru a nu fi acoperite de apă. Iar in unele locuri, apa a depăşit un metru şi jumătate. Cristobal va avansa spre nord, în zona continentală, unde sunt destul de rare furtunile tropicale.

Tornadă, în Orlando 

 

Ieri, Cristobal a lovit și orașul Orlando, din Texas. Imagini dramatice au fost filmate în timp ce o tornadă lovește centrul orașului. Peste 2.000 de case au rămas fără curent electric.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult