Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Specialiști: Carantina impusă în Italia, posibil nesustenabilă şi ineficientă

Experţi în boli infecţioase şi sănătate publică se îndoiesc de viabilitatea măsurilor adoptate de Guvernul italian pentru extinderea carantinei pe întreg teritoriul ţării.

Experții susțin că acestea sunt probabil nesustenabile şi ineficiente pentru stoparea răspândirii COVID-19, informează marţi Reuters.

Iată câteva dintre opiniile specialiştilor:

''Astfel de restricţii au potenţialul de a exercita o povară economică enormă asupra ţării, iar dacă vor continua prea mult, (ar putea) să creeze riscul unui tip de oboseală de restricţie'', a declarat Rowland Kao, profesor de epidemiologie veterinară la Universitatea din Edinburgh.

John Edmunds, profesor la Facultatea de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra, a declarat că măsurile sunt fără precedent şi ''aproape sigur nesustenabile''. ''Va fi o epidemie lungă, iar măsurile adecvate trebuie luate la momentul potrivit pentru a avea impact maxim, pentru a contribui la asigurarea conformităţii şi a minimiza costurile economice şi sociale", este de părere specialistul. ''Aceste măsuri vor avea probabil un impact pe termen scurt. Dacă nu pot fi susţinute pe termen lung, tot ce pot face este să întârzie epidemia un timp'', a adăugat expertul.

Citește și
Carantina
Mai mulți români s-au întors în țară din zonele aflate în carantină. Ce s-a întâmplat cu ei

Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea East Anglia, susţine că măsura de carantină propusă va fi ''una dintre cele mai riguroase măsuri de control la nivelul întregii ţări implementate în ultimii 50 de ani''. Potrivit specialistului, ''în timp ce am observat în Wuhan că o astfel de distanţare socială intensă poate aduce epidemia sub control, este departe de a fi clar cât trebuie să fie menţinută în contextul italian''.

''Obiectivul acestor măsuri este de a controla epidemia şi de a asigura capacitatea spitalelor de a face faţă numărului de pacienţi pe care trebuie să îi trateze. Beneficiile potenţiale sunt evidente, deşi astfel de măsuri vor avea un cost mare la nivel individual, al comunităţilor şi al economiei'', a declarat Francois Balloux, profesor de biologie sistemică şi computaţională la University College London. ''De asemenea, nu este sustenabil să menţii un astfel de blocaj la nivel naţional pentru foarte mult timp'', a adăugat el.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult