Mai mulți români s-au întors în țară din zonele aflate în carantină. Ce s-a întâmplat cu ei

Ultima actualizare: 10-03-2020 14:32

În zona Moldovei, trei persoane au ajuns în marți dimineaţă în spital, iar analizele vor arăta dacă sunt sau nu infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre români întorşi recent din Coreea de Sud, respectiv din Italia.

Iar în judeţul Braşov a apărut primul caz dus într-un centru de carantină. Este vorba de un bărbat întors ieri din „zona roşie” din Italia, dar care nu acuza momentan niciun simptom.

O femeie de 42 de ani din judeţul Vaslui, tocmai a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase, cu o autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Pacienta a sunat dimineaţa la 112 şi a acuzat dureri de cap şi greţuri. Soţul său s-a întors pe 4 martie din Coreea de Sud, unde muncea.

De atunci, cuplul şi cei doi copii ai lor au stat în izolare, la domiciliu. Analizele vor arăta dacă pacienta a contractat COVID-19. Între timp, soţul sau va rămâne acasă, în izolare şi va fi monitorizat de cei de la DSP.

Şi la Iaşi au fost internaţi doi suspecţi de coronavirus. Este vorba de o femeie şi un bărbat care s-au întors recent din Italia. Unul dintre pacienţi a fost internat la spitalul de boli infecţioase aseară, celălalt azi dimineaţă.

În judeţul Braşov, locul unde este ţinut în carantină un bărbat este secret, din motive de siguranţă, anunţa DSP.

Omul în varta de 41 de ani s-a întors ieri din Modena, din zona roşie, şi a intrat în ţară fără simptomatologie.
Atât de aici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO