Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spaniolii s-au îmbulzit la aprinderea luminițelor de Crăciun. La polul opus, nemții au doar câteva târguri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Europa se luptă cu valul al patrulea al pandemiei, însă unele țări nu renunță la atmosfera sărbătorilor.

Fără să mai ţină cont de restricţii, spaniolii au umplut până la refuz centrul Madridului, unde au asistat la aprinderea luminiţelor festive. Ceva mai precauţi, germanii pot să se bucure de tradiţia târgurilor de Crăciun doar în câteva oraşe - cel puţin deocamdată.

Oamenii a invadat, vineri seara, Piaţa Mayor din centrul Madridului, unde s-au bucurat de inaugurarea bradului de Crăciun. În peninsula iberică, aproape 90 la sută din populaţie este vaccinată antiCovid cu schema completă. Rămân însă obligatorii două măsuri de protecţie - purtarea măştii în spaţiile publice şi păstrarea distanţei faţă de cei din jur. Dar oamenii au uitat complet de reguli.

"Poate ar trebui să închidă și târgul de Crăciun. Comercianții mi-au spus că au investit foarte mulţi bani ca să fie aici, dar sunt prea mulți oameni", a spus un bărbat.

"Madrilenii şi spaniolii, în general, adoră să iasă pe străzi, să se plimbe şi să participe la tot felul de festivităţi. E în gena noastră", a completat altul.

Citește și
tulpina covid africa sud
Ce știm până acum despre noua variantă de coronavirus descoperită și în Europa

Atmosfera din Spania contrastează cu ce se întamplă în multe ţări din Europa. Autorităţile din Germania au fost nevoite să închidă pieţele festive din Nürnberg și Dresda, după ce rata de infectare cu Sars Cov2 a atins un nivel alarmant.

"E o mare dezamăgire și tristețe. Nici măcar nu pot să exprim în cuvinte ce simt", a spus un bărbat.

Undă verde au primit momentan târgurile de Crăciun din Frankfurt şi Berlin, dar la intrare vizitatorii trebuie să prezinte certificatul care arată vaccinarea.

Anul acesta, străzile din Berlin au fost înfrumuseţate cu șiraguri de 80 de kilometri de luminiţe festive şi decoruri de poveste. Toate pot fi admirate în fiecare zi, până la miezul nopţii, și vor fi strânse abia pe 6 ianuarie.

Austriecii speră şi ei să mai prindă ceva din atmosfera sărbătorilor. Ţara se află în carantină naţională până pe 12 decembrie, şi dacă restrictiile nu vor fi prelungite, sunt şanse ca târgurile de Crăciun din Viena să primeasca iar vizitatori.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult