Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sora lui Kim Jong-un se va întâlni cu oficiali sud-coreeni la frontiera dintre Nord și Sud

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, va vizita miercuri Zona demilitarizată (DMZ) care separă Nordul de Sud.

Sora liderului de la Phenian va prezenta condoleanţe la decesul fostei Prime Doamne sud-coreene, Lee Hee-ho, a anunţat ministerul sud-coreean al Unificării, citat de Reuters.

Coreea de Nord a spus că Kim Yo Jong va vizita în cursul serii localitatea de frontieră Panmunjom, conform ministerului. Se aşteaptă ca ea să se întâlnească cu oficiali sud-coreeni.

Lee Hee-ho, care a decedat luni, a fost văduva fostului preşedinte al Coreei de Sud, Kim Dae-jung, care a devenit primul lider de la Seul care s-a întâlnit în anul 2000 cu liderul nord-coreean de la acea vreme, Kim Jong Il.

Potrivit EFE, în ciuda numelui său - Zona demilitarizată -, această arie de circa 250 km lungime şi 4 lăţime, rămâne încă una din suprafeţele cele mai militarizate din lume. Se crede că în jurul acesteia ar fi încă îngropate peste un milion de mine, iar în zonă se află circa 200 de posturi de pază ale ambelor ţări.

Citește și
Kim Jong-un si Kim Jo-yong
Sora lui Kim Jong-un are un viitor incert. Când ajung liderii nord-coreeni să își ucidă rudele apropiate

Cele două Corei continuă să se afle tehnic în război, deoarece conflictul armat în care au fost angajate între 1950 şi 1953 s-a încheiat cu un acord de încetare a focului, şi nu cu un tratat de pace.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult