Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sora liderului nord-coreean avertizează cu privire la o nouă ripostă la difuzoarele şi pliantele sud-coreene

Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un a avertizat cu privire la o nouă reacţie împotriva Coreei de Sud, dacă aceasta va continua să folosească difuzoarele şi să împrăştie pliante pe fondul tensiunilor în creştere, relatează Reuters.  

"În cazul în care Coreea de Nord recurge simultan la răspândirea de pliante şi difuzarea de provocări peste graniţă, va fi fără îndoială martoră la o nouă ripostă a RPDC", a declarat Kim Yo Jong.

Coreea de Sud a reluat duminică transmisiunile prin difuzoare îndreptate către Coreea de Nord, a anunţat armata sa, dând curs unui avertisment prin care cerea Phenianului să nu mai trimită baloane cu gunoaie în Sud.

"Acesta este un preludiu la o situaţie foarte periculoasă", a declarat Kim, vicedirector de departament în cadrul Partidului Muncitorilor, aflat la putere, referindu-se la transmisiunile prin difuzoare din Sud.

Decizia de a relua transmisiunile, ca o formă de război psihologic, a fost luată după ce Coreea de Nord a început să lanseze sâmbătă aproximativ 330 de baloane cu gunoaie ataşate, dintre care aproximativ 80 au căzut deasupra graniţei, a precizat armata sud-coreeană.

Citește și
Kim Yo Jong, sora dictatorului
KCNA: Kim Yo Jong, sora liderului Coreei de Nord neagă schimbul de arme cu Rusia. „Cea mai absurdă teorie”

Phenianul a început să trimită baloane cu gunoi peste graniţă în luna mai şi a declarat că această acţiune a fost o ripostă la pliantele anti-Nord lansate de activiştii sud-coreeni ca parte a unei campanii de propagandă.

Transmisiunile din Coreea de Sud includ ştiri din întreaga lume şi informaţii despre societatea democratică şi capitalistă, cu un mix de muzică K-pop. Se crede că sunetul a ajuns la peste 20 de kilometri în Coreea de Nord.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult