Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Soluţia lui Trump pentru a reduce numărul de contaminări în SUA: "Încetiniţi testarea!"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele american Donald Trump a cerut autorităţilor sanitare să încetinească ritmul depistării de COVID-19 pentru că aceasta provoacă o creştere a numărului de cazuri detectate în SUA, ţara cea mai lovită din lume de pandemie, potrivit AFP.

Fără a explica dacă vorbeşte serios sau nu, preşedintele american a afirmat în faţa mulţimii de simpatizanţi ai săi reuniţi la Tulsa, în Oklahoma, că depistarea este o "armă cu dublu tăiş".

"Iată partea cea rea: când facem acest volum de teste, găsim mai mulţi oameni, găsim mai multe cazuri", a spus în continuare el, în cadrul acestui prim miting organizat în timpul pandemiei în SUA.

"Atunci am spus echipei mele:'Încetiniţi testarea!' Ei fac teste şi teste...", a adăugat Donald Trump, al cărui mod de a gestiona criza sanitară în SUA este foarte criticat.

"Glumea, evident, pentru a denunţa acoperirea mediatică absurdă", a precizat apoi un responsabil de la Casa Albă pentru AFP, sub rezerva anonimatului.

Citește și
Miting electoral al lui Trump, în Tulsa. Distanțare socială inexistentă, măști opționale
Miting electoral al lui Trump, în Tulsa. Distanțare socială inexistentă, măști opționale

Şase membri ai echipei de campanie a lui Trump au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 şi plasaţi în carantină cu câteva ore înaintea mitingului din Tulsa. Până în prezent relativ ocolită de pandemie, Oklahoma cunoaşte în acest moment o puternică creştere a cazurilor detectate.

SUA sunt ţara cea mai afectată de noul coronavirus cu peste 2,2 milioane de cazuri şi aproape 120.000 de morţi, din circa 330 milioane de locuitori

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult