Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Situație dramatică din cauza Covid-19. Țara care își pune morții la groapa comună

Aproape 80% din cazurile de coronavirus din Ecuador s-au înregistrat în provincia Guayas. Mai ales la Guayaquil, situația este critică.

Din cauza stării de urgență, pompele funebre lucrează cu program redus, iar familiile sunt nevoite de multe ori să își țină morții acasă.

Președintele țării a trimis armata pe străzi, iar vicepreședintele Otto Sonnenholzner a ordonat crearea unei gropi comune, unde vor fi depuse corpurile celor decedați, scrie La Stampa

Acolo va fi ridicat un mausoleu pentru victimele coronavirusului, au anunțat autoritățile din Ecuador, care sunt arătate cu degetul pentru situația critică pe care o traversează statul sud-american.

”Aici, nu am pus în practică măsurile de prevenție necesare pentru o criză de asemenea proporții”, a spus epidemiologul Esteban Ortiz. În plină criză, Ministrul Sănătății din Ecuador, Catalina Andramuno, și-a dat demisia, pentru că nu există resurse de combatere a pandemiei de Covid-19.

Citește și
Spital Barcelona
Gest emoționant într-un spital din Spania. Cum a fost anunțat un tânăr că tatăl său respiră singur

În Ecuador, au fost testate pozitiv cu coronavirus peste 1.800 de persoane, iar numărul oficial al deceselor în rândul pacienților infectați este de 48. Autoritățile au recunoscut însă că mulți dintre cei care au decedat în această perioadă nu au fost testați pentru a fi verificată prezentați virusului.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult