Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sentință dură pentru o cântăreață, după ce și-a criticat țara în timpul unui concert

O artistă din Egipt a primit interdicție de a mai cânta în țara sa, după ce a susținut că autoritățile nu respectă libertatea de exprimare a cetățenilor.

 

Într-un filmuleț care a devenit viral pe internet, Sherine Abdel-Wahab a declarat în timpul unui concert în Bahrain: „Aici pot spune orice vreau. În Egipt, oricine deschide gura ajunge la închisoare.”

În acest context, Uniunea Muzicienilor din Egipt a anunțat vineri că a exclus-o pe artistă, care nu mai are voie să cânte în Egipt. Totodată, ea a fost chemată la audieri, informează ABC News.

Deschideți galeria foto pentru a vedea mai multe imagini cu artista.

Mai mult, avocatul proguvernamental Samir Sabyr a formulat o plângere pe numele femeii, pe care o acuză că a „insultat Egiptul și că a invitat grupuri pentru drepturile omului să se amestece în treburile țării.”

Citește și
piramide
Scandal în Egipt. Cum s-au pozat doi tineri pe Marea Piramidă. VIDEO

În 2018, Sherine Abdel-Wahab a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare după ce a glumit că Nilul este poluat. Ea a fost nevoită să își ceară scuze, calificând remarca drept „o glumă proastă.”

Și de data aceasta, cântăreața care face din juriul emisiunii „Vocea Egiptului” și-a cerut scuze și i-a cerut președintelui să o ierte.

„Sunt foarte obosită. Am făcut o greșeală. Îmi pare rău. Fac apel la președintele Egiptului, care este tatăl nostru. Mă simt persecutată, n-am făcut nimic. Îmi iubesc țara”, a spus Sherine.

De la venirea la putere a lui Abdel-Fattah el-Sissi, mii de persoane au ajuns după gratii din cauză că au criticat public autoritățile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult