Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Senator rus, după ce Maia Sandu a interzis simbolurile Z și V: Republica Moldova va ajunge "la coșul de gunoi al istoriei"

Politicienii din Rusia au reacţionat dur după ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat, marți, o lege prin care sunt interzise simbolurile invaziei armatei ruse în Ucraina, literele "Z" și "V".

Senatorul Aleksei Puşkov a ameninţat-o pe Maia Sandu că ţara sa ar putea sfârşi la "coşul de gunoi al istoriei", informează DPA.

"Ar trebui să fie mai atentă în ceea ce priveşte Rusia şi simbolurile ei, cu atât mai mult cu cât Chişinăul nu poate plăti pentru gazul rusesc", a scris Puşkov pe contul său din Telegram.

Republica Moldova, situată între Ucraina şi România, caută să adere la UE după invazia Rusiei în Ucraina. Chişinăul a oferit Kievului ajutor umanitar, dar nu şi militar. În privinţa conflictului propriu-zis, Republica Moldova s-a declarat neutră şi nici nu s-a alăturat sancţiunilor impuse Rusiei.

La începutul acestei săptămâni, Chişinăul a interzis utilizarea simbolurilor "Z" şi "V", folosite de trupele ruse în Ucraina, precum şi panglica Sfântului Gheorghe, considerat un semn al susţinătorilor preşedintelui rus Vladimir Putin şi al separatiştilor proruşi din Ucraina.

Citește și
Maia Sandu, Klaus Iohannis
Maia Sandu lângă Iohannis, la Chișinău: ”Rusia a pornit un război neprovocat împotriva Ucrainei”

Maia Sandu a afirmat că aceste simboluri divizează societatea. Locul lor este la "coşul de gunoi" al istoriei, a afirmat, într-o conferinţă de presă susținută marţi, preşedinta Republicii Moldova.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult