Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Şefii de stat major din ECOWAS au stabilit detaliile unei "eventuale intervenţii militare" în Niger

Detaliile unei "eventuale intervenţii militare" a Comunităţii Economice a Statelor Vest-Africane (ECOWAS) împotriva puciştilor din Niger au fost "stabilite", a anunţat vineri unul dintre oficialii ECOWAS, după reuniunea şefilor de stat major, scrie AFP.

"La această reuniune au fost elaborate toate elementele unei posibile intervenţii, inclusiv resursele necesare, dar şi cum şi când vom desfăşura forţa", a declarat comisarul pentru Afaceri Politice şi de Securitate, Abdel-Fatau Musah.

"Şefii de stat major şi echipa lor au lucrat 24 de ore din 24 (de miercuri) pentru a elabora un concept de operaţiuni pentru o posibilă intervenţie militară în Republica Niger cu scopul de a restabili ordinea constituţională şi a asigura eliberarea preşedintelui reţinut", a adăugat el.

Comunitatea Economică a Statelor Vest-Africane, care a impus sancţiuni Nigerului după lovitura de stat, le-a dat puciştilor un ultimatum să-l repună în funcţie pe preşedintele Bazoum până duminică, ameninţând în caz contrar cu o intervenţie militară. Aceasta ar riscă să creeze o criză regională majoră, în condiţiile în care Mali şi Burkina Faso, state unde junte militare anti-occidentale au preluat de asemenea puterea, au ameninţat la rândul lor că vor interveni de partea Nigerului. Guineea s-a delimitat de o eventuală acţiune militară, dar alte state membre ale ECOWAS, precum Senegal şi Benin, s-au declarat dispuse să participe.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult