Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Secretul longevității unei femei de 104 ani. Bea vin, iese în oraș și se plimbă cu bicicleta

Your browser doesn't support HTML5 video.

La 104 ani își cultivă prieteniile, iese des în oraș, nu refuză prăjiturile și câte un pahar de vin și ține mult, la independența ei.  

Aceasta ar fi rețeta logevitătii și a fericirii, pentru italianca trecută de un secol prinsă recent la volan, cu permisul suspendat. Venerabila doamnă speră să-și reînnoiască permisul, iar până atunci circulă cu bicicleta.

La 104 ani, Giuseppina Molinari vrea să se bucure de viață. Și nu s-a resemnat cu gândul că nu mai poate conduce mașina. De plăcere, dar și de nevoie.

Giuseppina Molinari: „În satul unde locuiesc nu avem măcelar, nu avem multe. Mergeam în satul vecin, Bondeno, că să-mi cumpăr lemn pentru foc”.

Săptămână trecută, femeia a fost prinsă circulând cam haotic, în miez de noapte. Polițiștii au constatat atunci că avea permisul expirat de mai mulți ani.

Citește și
Calendar
Legenda Babelor din luna martie. De unde a pornit și ce tradiții și obiceiuri sunt în aceste zile

În Italia, ca să poată conduce după ce împlinesc 90 de ani, șoferii trebuie să obțină aviz de la medic la fiecare doi ani.

Giuseppina Molinari: „O să-mi recapăt carnetul de șofer. Am vorbit deja cu un medic”.

Problema este că mașina i-a fost pusă sub sechestru, pentru că bătrânica nu mai plătise asigurarea obligatorie.

Udo Gümpel, reporter RTL în Vigarano Pieve, Province of Ferrara: „A plătit amenda în valoare de 1.000 de euro. A plătit 1.300 de euro pentru asigurare, care era și ea expirată. Dar nu poate conduce autoturismul întrucât i-a fost confiscat".

Până una alta, Giuseppina are la îndemăna o soluție alternativă de transport.

Giuseppina Molinari: „Mă deplasez și cu bicicleta. De altfel, foloseam mașina destul de rar. Bicicleta e bună pentru sănătate. Pune sângele în mișcare”.

Reporterul german care a stat de vorbă cu el a fost interesat să afle secretul longevității ei. Italianca i-a dezvăluit că nu consumă grăsimi și că a refuzat multe cereri în căsătorie, fiindcă, spune ea, nu a vrut să fie la cheremul niciunui bărbat. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult