Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scurgeri la o centrală nucleară din Germania. Primele reacții oficiale

Operatorul centralei nucleare Isar 2 din Germania a informat Ministerul Mediului cu privire la o scurgere produsă în interiorul unității.

Defecțiunea nu a compromis securitatea, dar ar putea complica planul energetic de iarnă al guvernului, a anunțat, luni, ministerul, potrivit Reuters.

Eeste nevoie de o perioadă de reparații de o săptămână, în timpul căreia operațiunile vor fi oprite, pentru ca centrala să funcționeze și anul viitor, a adăugat ministerul.

Amplasată în landul Bavaria din sudul Germaniei, Isar 2 urma să fie oprită la sfârșitul anului, conform planului de eliminare treptată a energiei nucleare.

Războiul din Ucraina și scăderea ulterioară a importurilor de energie din Rusia au determinat o schimbare de politică, guvernul plănuind să mențină deschise până anul viitor două dintre cele trei centrale nucleare.

Citește și
jefuit
Un turist din Germania, care face turul lumii pe două roți, a fost jefuit în timp ce se afla pe Transalpina

Ministerul Mediului a declarat că, alături de Ministerul Economiei, "examinează noua situație și implicațiile acesteia pentru proiectarea și punerea în aplicare a planului de rezervă".

Operatorul centralei Isar 2 a anunțat că reactorul ar putea continua să funcționeze până la data planificată de oprire, conform Ministerului Mediului.

Dar oprirea pentru o săptămână ar fi necesară în octombrie, dacă centrala va funcționa și după finalul acestui an.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult