Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Schimbare surprinzătoare a lui Trump în privința armelor de foc, după masacrul din Florida

Your browser doesn't support HTML5 video.

Masacrul de la liceul din Florida, soldat cu moartea a 17 elevi și profesori, pare să îl fi convins pe Donald Trump că trebuie să schimbe legislația privind armele.

Într-o întâlnire cu membri ai Congresului, Trump a cerut extinderea verificărilor în cazul celor ce vor să cumpere arme.

În plus, vârsta lor ar trebui să fie de cel puțin 21 de ani, nu 18, cum e în prezent. Fără să aștepte schimbarea legilor, două lanțuri de magazine americane au anunțat că limitează vânzările de arme.

"Vreau să adoptăm o lege grozavă. Iar pentru mine, o lege grozavă ar împiedica astfel de lucruri pe viitor".

Astfel și-a anunțat Donald Trump intenția de a impune măsuri noi de control asupra vânzării de arme în Statele Unite. Este o schimbare de poziție pe care comentatorii nu se tem să o califice drept "uimitoare", pentru că se dezice de poziția tradițională a Partidului său Republican, în această problemă.

Citește și
Nikolas Cruz
Detalii tulburătoare despre ucigașul din Florida. Și-a văzut tatăl murind și a fost hărțuit de fratele său

”Văd aici și câțiva oameni care mă vorbesc de rău.. Dar este în regulă. Pentru că , dacă transformați acele gânduri în energia de care avem ACUM nevoie, o să va iubesc, nu o să-mi pese de altceva".

Prima măsură pe care președintele și-o dorește este aceea de a interzice accesoriile care transformă armele semi-automate în arme automate: ”O să le eliminăm. Trebuie să facem asta cât de repede.”

În plus, vrea să ridice la 21 de ani vârsta legală la care americanii pot să își cumpere arme. În prezent, pragul este de 18 ani.

Un alt subiect de discuție a fost influența uriașă pe care o are Asociația Națională a Armelor de foc- așa numită NRA, care a contribuit cu 30 de milioane de dolari la campania lui Trump. Aici, președintele a fost .. din nou, surprinzător.

”Sunt un mare admirator al NRA , am avut un prânz cu reprezentanții lor, Wayne, Chris și David, duminică, și le-am spus că a venit timpul să oprim această nebunie. ”

Și l-a acuzat pe unul dintre ”congressmen”-ii republicani că .. se teme de puternica asociație.

”Știi de ce ? Pentru că ți-e frică de NRA..”

Trump a anunțat și o altă inițiativa..... radicală în acest moment, aceea de a confisca arsenalul cetățenilor cu probleme psihice.

"De foarte multe ori, până ajungi la tribunal durează atât de mult.. e o procedura lentă. Aș vrea să le luăm armele repede. Întâi confiscăm armele, apoi lăsăm justiția să-și urmeze cursul".

Rămâne de văzut câte dintre aceste propuneri vor ajunge în legea finală. Până atunci, două dintre cele mai mari lanțuri de magazine americane au anunțat că limitează vânzarea armelor.

Walmart nu va mai vinde arme celor sub 21 de ani, iar Dick's Sporting Goods va scoate de la vânzare armele de asalt.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult