Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scene apocaliptice lăsate în urmă de incendiile devastatoare din California. Bilanțul morților a ajuns la 23

Your browser doesn't support HTML5 video.

California se luptă cu trei incendii devastatoare. Unul dintre ele a devenit deja, în doar două zile, cel mai distrugător din istoria statului.

În total, 250.000 de oameni au fost evacuaţi, 40.000 de hectare au fost pârjolite şi peste 3000 de pompieri intervin. Dar stingerea celui mai mare dintre incendii ar putea dura trei săptămâni.

Bilanţul morţilor în incendiul denumit "Camp Fire" a ajuns la 23, după ce în oraşul Paradise au fost găsite sâmbătă încă 14 cadavre arse, informează Reuters. Sunt în continuare date dispărute 35 de persoane.

Departamentul Pădurilor şi Protecţiei Împotriva Incendiilor din California, Scott Maclean, a declarat că nu sunt disponibile detalii despre identitatea victimelor, iar identificarea ar putea fi dificilă din cauza arderii avansate.

Citește și
incendiu, paradise, foc, masina,
Filmare impresionantă: o familie conduce printre flăcări și se roagă să scape. VIDEO

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat sâmbătă, într-un mesaj pe Twitter, că nu există alt motiv pentru incendiile de vegetaţie sălbatică din California în afara managementului defectuos al pădurilor de către autorităţile statului.

Flăcările se extind necontrolat, alimentate de vânt şi secetă. La nord de Sacramento, districtul Butte se confruntă cu un incendiu monstruos, care a devenit cel mai distrugător înregistrat vreodată în California. Începând de joi dimineaţă, când a izbucnit, a înghiţit peste 6.700 de clădiri, majoritatea case. Oraşul Paradise a fost distrus aproape în totalitate. Un bărbat a cărui locuinţă nu a fost afectată abia îşi găseşte cuvintele.

"E bizar, copleşitor. E greu de cuprins cu mintea. Înlemneşti când conduci pe străzile astea. E incredibil câte case au ars. Parcă oraşul a trecut printr-o apocalipsă în 24 de ore", spune un localnic.

Cel puţin patru oameni au murit după ce maşinile lor au fost cuprinse de vâlvătăi, în timp ce încercau să fugă.

Doi părinţi, care au supravieţuit, îşi caută disperaţi fiica.

"Te iubim, Crystal. Te rog, încearcă să ne contactezi cumva", este mesajul acestora.

Pompierii se tem că vântul imprevizibil şi umiditatea redusă prognozate pentru zilele următoare vor agrava situaţia.

Alte două incendii de amploare fac ravagii în sudul Californiei. Cel botezat Woolsey şi-a dublat dimensiunile peste noapte şi a dus la evacuarea a trei sferturi din populaţia oraşului Malibu, unde locuiesc şi multe vedete.

Acelaşi incendiu ameninţă din două părţi şi Thousand Oaks, suburbie a Los Angeles-ului îndoliată după atacul armat de joi dintr-un club de noapte, soldat cu 12 morţi.

"A fost ca la nebuni. Oamenii conduceau ca maniacii ca să scape de aici", spune un martor.

Flăcările au distrus şi complexul studiourilor Paramount, unde s-au filmat numeroase pelicule şi seriale precum "Dosarele X" şi "Mentalistul". Doar biserica din "Westworld" pare să mai fi rămas în picioare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult