Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal la nivel european. Comisarul francez însărcinat cu Industria şi Piaţa Internă Thierry Breton și-a anunțat demisia

Comisarul francez însărcinat cu Industria şi Piaţa Internă Thierry Breton a anunţat luni că demisionează din această funcție, din cauza unei neînțelegeri cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

El o acuză că a cerut Parisului să-i retragă candidatura, relatează Reuters

Ursula von der Leyen îşi finalizează lista de comisari în al doilea mandat, pe care urmează să o prezinte săptămâna aceasta.

Thierry Breton, un fost director de afaceri, este comisarul însărcinat cu Industria şi Piaţa Internă, aflat la primul mandat, şi supervizează multe dintre cele mai importante politici ale Uniunii Europene - de la producţia industriei armamentului la reglementarea Big Tech.

În scrisoarea sa de demisie, pe care a postat-o pe X, Breton afirmă că von der Leyen, "în urmă cu câteva zile", a cerut Franței să își retragă propunerea de membru al Comisiei, "din motive personale", în schimbul unui "portofoliu presupus mai influent".

Citește și
Roxana Mînzatu
„Răsplata” României pentru că a propus o femeie la Comisia Europeană. Postul important pe care ar putea să-l primească

Biroul lui Von der Leyen nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

"În lumina acestor ultime evoluții - o nouă mărturie a unei guvernanțe discutabile - trebuie să concluzionez că nu îmi mai pot exercita atribuțiile în cadrul Colegiului", a anunțat Breton în scrisoarea sa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult