Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal în Franţa, din cauza gărzii de corp a lui Macron, care a bătut un protestatar

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Franţa continuă scandalul provocat de un fost bodyguard al preşedintelui Emmanuel Macron, filmat în timp ce bătea un protestatar la manifestaţiile de 1 mai.

Purtând o cască de poliţist, dar îmbrăcat în civil, Alexandre Benalla, pe atunci angajat al preşedintelui, este surprins lovind în mod repetat un protestatar căzut la pământ. Garda de corp a lui Macron se afla acolo în ziua liberă, după ce primise acordul de a supraveghea operaţiunile poliţiei. Benalla a fost concediat vineri, iar duminică a fost inculpat pentru violenţa dar şi pentru că purta în mod ilegal o insignă de poliţie.

Controversa continua, iar preşedinţia a fost acuzată că ştia de incident şi a încercat să muşamalizeze întreaga poveste. Emmanuel Macron a convocat o şedinţă cu câţiva miniştri, în cadrul căreia a calificat incidentul drept şocant şi inacceptabil, şi i-a cerut şefului de cabinet să ia măsuri pentru că aşa ceva să nu se mai repete.

Ministrul de Interne, Gerard Collomb, a fost convocat să dea explicaţii în fata parlamentarilor.

Benalla, în vârstă de 26 de ani, a fost responsabil cu securitatea lui Emmanuel Macron în timpul campaniei electorale. Apoi, a devenit adjunct al şefului de cabinet al preşedintelui, calitate în care se bucura de avantaje precum un apartament într-o zonă exclusivistă a Parisului şi maşina cu şofer. Preşedintele Macron nu a făcut, deocamdată, nicio declaraţie publică în legătură cu acest subiect.

Citește și
Brigitte Macron
Soţii Macron, recepţie în onoarea echipei naționale. Gestul făcut de Brigitte când a primit cupa

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult